thorn forbrukslån

Anmeldelse av Thorn Privat Finans

4.6/5 ( 9 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse
 • Postboks 40 Bryn 0611 Oslo
 • 07575
Gå til nettside
Annonselenke
Beregn lån

Juster lånebeløp

10.000 kr 100.000 kr

Juster nedbetalingstid

1 år 6 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Søk nå
Annonselenke
Fordeler
 • Beste rente på 9,9%
 • Rask behandlingstild
 • Du får inkludert forsikring mot arbeidsløshet
 • Mulighet for å sette avbetalinger på pause, uten gebyrer
Ulemper
 • Forsikring gjelder kun for lån opptil 50 000 kroner.
 • Tilbyr kun lån opp til kr 100 000,-
 • Lav maksimal nedbetalingstid
Nøkkeltall
 • Beløp:
  10.000 - 100.000
 • Løpetid:
  fra 12 mnd
 • Månedlig betaling:
 • Nominell rente:
  Fra 9,90%
 • Etableringsgebyr:
  695 kr
 • Nedbetalingstid:
  Inntil 6 år
Vilkår
 • Alder:
  20 år
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
 • Inkasso:
  Nei
Låneeksempel Eff.rente 15,13%, 25.000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 35.008,-

Om Thorn Privat Finans

Thorn låner deg opptil 100.000 kroner, og svaret kommer innen minutter.

De av oss som opplevede 1980- og 1990-tallet husker sikkert leieselskapet Thorn. For med Thorn kunne du leie alt du ville av hvite- og brunevarer, noe som blant annet var praktisk for studenter. I dag er Thorn en av mange tilbydere av forbrukslån.

På disse sidene anmelder vi tjenestene og lånene til alle de største forbrukerbankene, samt tjenester som formidler lån. Glem ikke å sjekke våre lister, for det er hurtig og lett å få overblikk over de forskjellige bankene og deres låneprodukter.

Men i dag fokuserer vi altså på Thorn sine forbrukslån.

Thorn forbrukslån

Thorn Privat Finans heter nyvinningen, og med Thorn kan du låne opptil 100.000 kroner med maks løpetid på 72 måneder, eller seks år.

«Lån opptil 100.000 kroner med Thorn»

Som du ser plasserer Thorn seg altså i forhold til folk som ikke trenger låne store summer. Det er snakk om lavere lån, kortere løpetid og kanskje også en hurtigere saksbehandling?

Her ser vi noe vi kan bruke for å klassifisere de forskjellige låneproduktene og lånebankene, for selv om det vanligste er å tilby opptil 500.000 kroner, er det flere banker som satser på lavere lånebeløp.

Når du klikker deg inn på Thorn sine hjemmesider er det rimelig klart hva du trenger å gjøre for å sjekke priser og betingelser, og å søke lån.

Og første skritt er, som på de fleste andre nettsider, å legge inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid i en lånekalkulator for å sjekke hvilke betingelser du får i den aktuelle banken.

Dette er et viktig skritt, men det er likevel en del fallgruver du kan gå i her.

For det første er det viktig å huske på at alle beregninger på slike lånekalkulatorer har med seg teksten «månedsbeløp fra».

Og det er viktig å legge mer til dette «fra».

For dette beløpet kan faktisk bli høyere. Vi skal komme tilbake til dette når vi snakker om renter i forbindelse med Thorn, men husk uansett på at det månedsbeløpet du ser på lånekalkulatoren kun er et estimat.

Thorn lånekalkulator

Thorn sin lånekalkulator ligner ikke helt på andre lånekalkulatorer, heller. Og egentlig kan vi si de samme om nettsidene som sådan.

«Thorn sin lånekalkulator er første skritt på veien til et lån»

Førsteinntrykket vårt er at Thorn sine nettsider er litt gammeldagse, men greit nok – det er jo innholdet som teller.

Og på samme måte er det ikke en typisk lånekalkulator vi ser på Thorn sine sider for forbrukslån, men snarere et lite skjema der du må trekke opp lånebeløp og nedbetalingstid fra to lister, og deretter trykke på en knapp «søk nå».

En noe enklere lånekalkulator, kanskje – men ikke på den bra måten. Litt for enkelt. Når dette er sagt finnes det en «skikkelig» lånekalkulator noe lenger inn på nettsidene, så dette handler litt om hvilken side du går inn på for å finne ut mer om Thorn sine forbrukslån.

Når du klikker på «søk nå» kommer du til selve søknadsskjemaet.

Søke lån Thorn

Og dette er det kanskje greit å avklare med en gang, for mange er faktisk litt redde for å klikke på «søk nå» da de tror at de med dette forplikter seg til en lånesøknad.

Det er helt feil.

«Det å søke på lån innebærer her ingen forpliktelser»

Når du er på en bank eller finansinstitusjon sine nettsider og fyller inn en søknad er du overhodet ikke forpliktet til noe som helst. En søknad om lån i disse tilfellene er egentlig mer å be om å få et konkret tilbud som er skreddersydd deg selv.

Lånebankene ser nemlig på det du oppgir i skjemaet for å kunne gi deg et tilbud. Og det tilbudet du får kan være forskjellig fra det naboen din får – i samme bank. Dette handler nemlig om inntekt, gjeld og formue, samt hvordan din kredittverdighet er generelt sett.

Når lånebankene skal utforme sine tilbud ser de nemlig på dette med risikoen for at du ikke betaler tilbake i tide. Og denne risikoen uttrykkes altså med en noe høyere rente, eller høyere månedlige avdrag.

Den eneste måten du kan få vite hva akkurat du skal betale på et bestemt lånebeløp er derfor ved å søke om lån.

Men denne søknaden er overhodet ikke forpliktende, og det koster heller ingenting å søke på denne måten.

Thorn lånebeløp

Vi har allerede nevnt at Thorn henvender seg til en helt bestemt gruppe lånekunder, nemlig de som kunne tenke seg å låne en mindre sum – opptil 100.000 kroner.

«Thorn begrenser sine lån oppad til 100.000 kroner»

Det finnes etter hvert en del slike finansinstitusjoner og forbrukerbanker. Og fordelen med disse bankene og tjenestene er at det gjerne er ekstremt kort «saksbehandlingstid». Ja, faktisk så kort at du kanskje til og med får svar umiddelbart.

Og det er klart – når lånebeløpene er mindre, da er ikke lånebankene like opptatte av å sikre seg på alle bauger og kanter. De ser selvsagt på alder, betalingsanmerkninger og slike ting – og med personnummeret er det mulig å sjekke opp fjorårets inntekt.

Alle disse tingene blir sett på, men alt går automatisk – og derfor kan det hende at svaret ditt kommer i innboksen din bare minutter etter at du har sendt inn søknad.

På Thorn kan du låne så lite som 10000 kroner.

Hvilke krav stiller Thorn?

Det skal være lett å søke om forbrukslån, og når det gjelder de lave forbrukslånene er disse altså enda lettere å søke.

Men noen krav finnes det, og på Thorn finnes følgende:

 • Du må være fylt 20 år
 • Du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger

Verre er det ikke egentlig, og om disse to kravene over er i orden er det bare å legge inn søknad om lån hos Thorn.

Søker du tidlig på dagen får du garantert svar samme dag, og som oftest umiddelbart. Send inn lånedokumentene med BankID signatur, og du kan ha lånet på kontoen din dagen etterpå.

Det er rask saksbehandling!

Rente på Thorn forbrukslån

Men hvordan er det med renten?

Det er selvsagt svært viktig å se på renten, for det er her hovedkostnadene dine vil ligge. Likevel er det umulig å si hva renten kommer til å bli framover.

Så på mange måter er det et aldri så lite sjansespill en tar. Det er derfor valget av bank er så viktig, og det er her lån-uten-sikkerhet.net kommer inn i bildet – i og med at vi viser deg alt det du trenger å vite om de forskjellige bankene.

«Fast rente kan passe mange forbrukere»

Det er likevel store forskjeller på kortsiktige og langsiktige lån.

Tar du opp et kortsiktig lån på ett, to eller tre år kan du kanskje være noe mer trygg på at det ikke vil komme store forandringer. Og snakker vi om et lån som du betaler ned over ett, enkelt år, er det liten grunn til å bekymre seg stort over hvordan renten kommer til å utvikle seg.

Og da handler «kunsten å velge et forbrukslån» mer om å finne den lånebanken som har de beste betingelsene sammenlignet med andre.

Thorn Finans skiller seg fra mange av de andre bankene ved at de har en fast årlig rente som begynner på 9.9%.

Dette er perfekt for deg som ønsker å vite hva du skal betale framover, og er altså helt motsatt det vanlige systemet med flytende rente.

Andre fordeler Thorn lån

Andre fordeler som Thorn fremhever er at du kan endre størrelsen på innbetalingene dine, uten at du dermed får ekstra gebyrer.

«Med Thorn betaler du inn lånet når som helst»

Dette er faktisk en fleksibel gode som mange vil like. For de fleste synessikkert det er greit å kunne betale litt mer per måned dersom mulighetene tillater det, eller mindre – dersom du kommer inn i en periode der økonomien er litt mer presset.

Du velger selv hvor lang betalingstid du ønsker, og Thorn legger også opp til at du kan betale ned hele lånet akkurat når du vil – uten gebyrer.

Alle disse tingene er selvsagt bra, men Thorn er heller ikke alene om å tilby alt dette. Så alt i alt handler dette om at du selv informerer deg godt om de bankene som finnes før du faktisk tar opp lånet.

Gebyrer Fokuslån

En av de tingene som kan ødelegge mye for deg om du ikke tenker på dem fra begynnelsen, er gebyrer. De fleste av oss som trenger et lån blir vel gjerne så glad over å få tilslag på lånesøknaden, at vi rent glemmer å se på gebyrene.

Det er to hovedtyper gebyrer som gjelder for forbrukslån.

Det første gebyret er det som kalles etableringsgebyr.

Dette er, som navnet antyder, et gebyr som du kun betaler en gang – nemlig når du takker ja til lånetilbudet.

Og dette gebyret varierer veldig fra bank til bank.

Thorn har et etableringsgebyr på 495 kroner, uansett hva du ønsker å låne. Dette er imidlertid kun et av to etableringsgebyrer – og Thorn selv sier at dette første etableringsgebyret handler om å opprette en egen kontoavtale.

Etableringsgebyr nummer to er på hele 2.8% av lånebeløpet, og minimum 695 kroner. Om du tar et lån på 100.000 kroner med Thorn blir derfor det reelle etableringsgebyret på 2800 + 495, altså 3395.

«Thorn har et høyt etableringsgebyr. Sammenlign gjerne med andre»

Dette er ikke lavt, det er ikke midt på treet, det er rett og slett svært dyrt.

Vær nemlig klar over at det finnes lånebanker som ikke har etableringsgebyr for visse mindre lån. Og mange andre banker har lavere etableringsgebyr enn Thorn. Det er derfor lurt å sammenligne det lånebeløpet du selv ønsker, og se med lupe på alt som står med liten skrift – for eksempel når det gjelder etableringsgebyr.

Det andre gebyret du må tenke på er termingebyret. Dette er et gebyr som du må betale hver eneste måned. Standard gebyr ligger på mellom 30 og 50 kroner, og her ligger Thorn midt på treet med sine 45 kroner.

Men i løpet av et år blir altså dette termingebyret 540 kroner, og om du hadde valgt en bank med 30 kroner i termingebyr ville summen vært 360 kroner.

Forskjellene er kanskje ikke store, men alt koker ned til hvor mange år du skal betale ned lånet over, samt hvor gode (eller dårlige) dine rentebetingelser med banken er.

Noe du kun vil få 100% svar på om du søker på lån.

Refinansiering Forbrukslån

Noe av det fine med forbrukslån er at bankene og finansinstitusjonene ikke bryr seg noe om å vite akkurat hva du skal bruke pengene dine til. Du kan bruke dem til akkurat det du vil.

Og mange velger å bruke slike lånepenger til å refinansiere andre smålån.

Dersom du har to, tre, fire eller flere mindre lån og kreditter kan det være bedre å betale alle disse lånene inn umiddelbart med et forbrukslån. Da har du, for det første, bare en bank å forholde deg til – noe som selvsagt er praktisk.

I tillegg vil du kunne spare penger på å refinansiere lån – men dette er altså avhengig av hva du betaler for lånet ditt totalt sett: Gebyrer, renter og avdrag.

Behandlingstid Thorn lån

Noe av det beste med Thorn lån er at svaret på lånesøknaden din kommer fort. Ofte innen minutter, men i de fleste tilfeller innen et par timer. Dette er bra for deg som har dårlig tid.

Det beste er likevel at du har litt is i magen, og studerer flere lånetilbud.

Konklusjon Thorn lån

Thorn har et høyt etableringsgebyr, men det er likevel fordeler med Thorn. Blant annet dersom du liker faste renter.

En annen fordel er at du får svarer på lånesøknaden din svært fort.

Du kan ikke låne mer enn 100.000 kroner, men om du trenger penger fort – er Thorn en helt klar mulighet. Også fordi Thorn stiller så få krav.