Lån på dagen

Oppdatert 01.12.2022

Oversikt over tilbydere som tilbyr lån på dagen

  Lån på dagen uten sikkerhet

  Hvis du er på utkikk etter rask og enkel finansiering til et prosjekt har du sannsynligvis kikket på mindre lån uten sikkerhet, eller smålån, som de også kalles. Dette er lån som innvilges i løpet av kort tid og kan hjelpe deg i en rekke forskjellige situasjoner.

  Allikevel er det viktig å være litt føre var når man navigerer markedet for forbrukslån. Du bør være oppmerksom på de forskjellige aktørene, og skille mellom seriøse og useriøse långivere. Dette er spesielt viktig dersom du er på utkikk etter et lån på dagen.

  Hos visse långivere er det helt kurant å få innvilget dette. Allikevel er det viktig å hode hodet kaldt slik at man ikke ender opp i en uhåndterbar gjeldssituasjon.

  I denne guiden
  • Hva betyr lån på dagen?
  • Smålån og forbrukslån på dagen
  • Automatisk kredittsjekk ved lån på dagen
  • Inntektsnivå og kredittsjekk for å få innvilget lån uten sikkerhet
  • Renter når du tar lån på dagen
  • Husk på disse tingene når du skal søke om lån på dagen

  Hva betyr lån på dagen?

  Lån på dagen er et begrep som brukes mye blant tilbyderne av lån uten sikkerhet. Dette er en form for reklame, der långiver forsøker å kapre kunder ved å appellere til behovet deres for raske penger.

  Og dersom du vet hva du er ute etter i form av et forbrukslån er det ingen grunn til å vente. Det finnes nemlig visse tilbydere som gjennomfører søknadsbehandling på rekordtid. Da kan man i noen tilfeller få utbetalt lånebeløpet sitt samme dag.

  Allikevel er det viktig å være obs på at man ikke bør ta opp forbrukslån på impuls. Dette er kostbare lån, og man bør ha en god strategi for hvordan man skal bruke og nedbetale dem. Men så lenge du har dette klart for deg kan du altså finne visse tilbydere som utbetaler pengene på dagen.

  Smålån og forbrukslån på dagen

  Smålån er mindre lån uten sikkerhet, gjerne på opptil 50.000 kroner. Avhengig av hvor mye penger du skal låne er det vanlig at dette er såkalte lån på dagen. Når det er snakk om et mindre beløp kan långiver godkjenne søknaden raskere.

  Husk på at raske penger alltid kommer med en bakside. Hva gjelder lån uten sikkerhet handler dette om den effektive rentesatsen du må betale. Denne kan ligge skyhøyt, og spesielt på smålån.

  Hvis du ønsker å ta opp et lån på dagen er det viktig at du holder hodet kaldt. Når du har bestemt deg for hvilket lån som vil være mest gunstig for deg kan du søke. Men at långiver tilbyr lån på dagen bør ikke være en avgjørende faktor når du skal ta opp lån.

  Det finnes også visse tilbydere av forbrukslån som kan utbetale pengene til deg i løpet av én virkedag. Forutsetningen her er imidlertid at kredittsjekken går gjennom uten problemer og at du søker tidlig på dagen.

  Automatisk kredittsjekk ved lån på dagen

  Når du søker om lån uten sikkerhet vil det alltid gjennomføres en kredittsjekk av deg. Dette er for å fastsette hvilket lånebeløp du har kapasitet til å betjene med privatøkonomien din. Med elektronisk søknad og signering med BankID er det vanlig at långiver bruker en automatisert kredittsjekk.

  Denne henter ut kredittopplysningene dine på rekordtid og gjør dermed en vurdering av lånet ditt. Funksjonaliteten er noe av bakgrunnen for at det kan tilbys lån på dagen. Tidligere måtte en saksbehandler gå gjennom søknaden din manuelt.

  Men når både søknaden og utbetalingen er elektronisk går også behandlingen veldig mye raskere. Dersom kredittsjekken din ikke går gjennom automatisk er sannsynligheten svært liten for at du vil få lånet ditt på dagen.

  Inntektsnivå og kredittsjekk for å få innvilget lån uten sikkerhet

  I kredittopplysningene dine ligger det en hel masse informasjon långiver trenger for å godkjenne lånesøknaden din. Inntektsnivået ditt har spesielt mye å si. Det er fordi lån uten sikkerhet ikke tar noen pant i hus eller andre eiendeler.

  Da blir inntekten din eneste bærebjelke for lånebeløpet og teller også veldig mye for hvordan vilkårene dine blir seende ut. I tillegg til inntekt vil den automatiske kredittsjekken også se etter ting som betalingsanmerkninger eller andre økonomiske heftelser.

  Dette er ting som vil bremse søknadsprosessen din. Dersom du har en betalingsanmerkning registrert vil du få avslag på søknaden. Det er ingen norske långivere per i dag som innvilger lån uten sikkerhet til personer med en betalingsanmerkning registrert.

  Men så lenge du har en ryddig økonomi og innfrir minimumskravene hos långiver kan du regne med en rask behandlingsprosess på søknaden din. Og da er det også mulig å få lån på dagen.

  Renter når du tar lån på dagen

  Som nevnt vil raske penger alltid koste. Det er fordi både du og banken tar en høy risiko med lånet. Bankens risiko vil alltid uttrykkes i effektiv rentesats. En tommelfingerregel her er at jo sterkere privatøkonomien din er, jo rimeligere vil lånet bli.

  På forbrukslån er det vanlig at effektiv rente ligger på mellom 15% og 20%. Dette vil avhenge av lånebeløpet ditt – et større lånebeløp medfører som oftest en noe lavere effektiv rente. Men i sammenligning med lån med sikkerhet er altså forbrukslån dyre.

  Smålån, med utbetaling av lånebeløpet på dagen, har ekstremt høye rentesatser. Med et lavere lånebeløp og kortere nedbetalingstid har også banken mindre å tjene på lånet. Da vil renten settes høyere.

  Husk på disse tingene når du skal søke om lån på dagen

  Når man trenger penger raskt er det vanskelig å holde hodet kaldt. Men for at du ikke skal ende opp i en ugunstig lånesituasjon er det viktig at du gjør nettopp dette. Du bør være sikker på at du har økonomisk kapasitet til å betjene lånet du tar opp – uansett om du kan få det på dagen eller ikke.

  På en sammenligningsside vil det være enkelt å se estimert utbetalingstid for de aktuelle långiverne du kikker på. Når du først skal søke er det lurt å benytte seg av en anbudsside eller en forbrukslån kalkulator for å finne det billligste forbrukslånet.Her vil søknaden din sendes ut til flere långivere på én gang, slik at du kan føle deg trygg på at du tar et godt valg for lånet ditt.