sambla forbrukslån

Anmeldelse av Sambla

4.5/5 ( 5 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse
Gå til nettside
Annonselenke
Beregn lån

Juster lånebeløp

5.000 kr 500.000 kr

Juster nedbetalingstid

1 år 15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Søk nå
Annonselenke
Fordeler
 • Lavt krav til inntekt
 • Lavt krav til alder
 • Sender din søknad til 9 ulike långivere
Nøkkeltall
 • Beløp:
  5.000 - 500.000
 • Løpetid:
  fra 12 mnd
 • Månedlig betaling:
 • Nominell rente:
  Fra 7,5%
 • Etableringsgebyr:
  0 kr
Vilkår
 • Alder:
  18 år
 • Årsinntekt:
  120 000 kr
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
 • Inkasso:
  Nei
Låneeksempel Eff rente 9,92 %. Totalkostnad: 160 401 kr. Månedskostnad: 1 381 kr fordelt på 108 nedbetalinger.

Om Sambla

Sambla – sammenligner forbrukslån i ti banker

Sambla er ikke en bank, men en tjeneste som sammenligner forbrukslån fra andre banker.

Sambla er et ord som ikke står for så mye, men det eneste du trenger å vite er likevel at dette er en nettjeneste som hjelper deg med å finne et forbrukslån.

«Sambla sender inn lånesøknaden din til ti banker»

Og siden dette med forbrukslån jo har tatt helt av de siste årene er det kanskje et behov også for slike tjenester. Det finnes allerede flere tilsvarende tjenester i markedet, så det er derfor viktig at nye aktører kommer med noe vesentlig nytt.

Det er ikke alltid tilfelle.

Og det er mange tegn på at skandinaviske selskap raskt oversetter tilsvarende tjenester fra andre land. Sambla kan tyde på dette, også fordi de ikke har klart å oversette alle de svenske ordene som forsiden tydeligvis inneholdt originalt.

Ikke så veldig tillitsvekkende kanskje, men hva skal en si?

Vi velger å si: Greit nok! Og tolker det hele som en glipp. La oss derfor se nærmere på akkurat hvordan Sambla kan hjelpe oss som leter etter et godt forbrukslån.

Sambla forbrukslån

Og ved første øyekast synes vi nettsidene ser ganske interessante ut. På Sambla kan du sammenligne bankene, og spare penger – som de selv sier.

Det hele begynner med en lånekalkulator der du setter inn det lånebeløpet du ønsker deg.

Maksgrensen er på 500.000 kroner.

«På Sambla kan du låne opptil 500.000 kroner»

Deretter velger du hvor mange år du ønsker å bruke på å betale tilbake lånet.

Makstid: 15 år.

I tillegg til å markere ønsket lånebeløp og nedbetalingstid ber Sambla deg også om å krysse av en boks dersom du ønsker en typisk refinansiering der du samler flere mindre lån.

Legg merke til at din «omtrentlige månedskostnad» hele tiden blir vist nederst på lånekalkulatoren. Noe som selvsagt er veldig greit med tanke på å få en viss ide om hva ditt ønskede lån kommer til å koste.

Hvordan fungerer Sambla

Når du har valgt disse tre tingene er det bare å trykke på knappen for å komme deg videre.

Vi liker godt at det kommer opp et tall over hvor mange banker som er med i sammenligningen – og per i dag samarbeider Sambla med ti banker. Derfor står det, øverst på skjermen: «10 banker kommer nå til å konkurrere om deg».

Etter det vi kan se av nettsidene samarbeider Sambla med følgende banker:

 • BB finans
 • Collector Bank
 • Mybank
 • DNB Finans
 • Easybank
 • Gjensidige Bank
 • Ikano Bank
 • Komplett Bank
 • Santander Consumer Bank
 • Ya Bank

Du trenger ikke velge banker, for søknaden din blir automatisk innsendt til alle disse bankene. Og for å få sendt inn søknad er det bare å fylle inn opplysningene videre.

Det er (heldigvis) få opplysninger som kreves, utelukkende personnummer, epost, mobil og hva du tjener per måned. Deretter klikker du på «sammenlign nå», og så er lånesøknadene sendt til ti banker.

Dersom du venter litt med å trykke på knappen, og i stedet scroller det litt nedover på siden, ser du det Sambla kaller «pågående sammenligninger».

«Noen skrivefeil ødelegger inntrykket»

Dette er i teorien andre mennesker som sammenligner lån akkurat nå. Men – klart – dette er nok ikke reelle data, simpelthen markedsføring.

Igjen ser vi at det er irriterende mange svenske ord i den «norske» teksten.

Slurvefeil!

Du kan si hva du vil om Sambla, men at de bruker nok tid på korrekturlesning og oversetting, det kan en ikke beskylde dem for. For i de boksene der en i teorien ser andre nordmenn som søker på lån der og det, finner vi frasen «at spare», som vi renger med betyr «å spare»!

Men i tillegg til kjedelige, men uskyldige ordfeil, ser vi også at Sambla lenger nede på siden sier at det er ni banker som jobber med Sambla, ikke ti som det er skrevet øverst.

Hvor lang tid tar det å få svar?

Sambla henter inn de viktigste opplysningene fra deg, og sender dem videre til ti banker. Bankene analyserer disse dataene og sender så et tilbud innen kort tid.

Sambla selv sier at de mottar tilbudene innen 24 timer.

Dette er nok noe lengre tid enn andre banker, og om du hadde sendt inn lånesøknadene en og en i hver av de ti samarbeidende bankene har du nok svar på halvparten av tiden.

Videre gang i låneprosessen

Når Sambla etter 24 timer har mottatt alle de ti lånetilbudene dine sier de at de så kommer til å gå gjennom dem sammen med deg. Hva dette betyr i praksis er litt uklart, for det er nok ikke snakk om telefonkonsultasjoner eller møter. Men Sambla legger til at om Sambla synes at et av tilbudene er «ekstra interessant» så sender de deg dette tilbudet spesielt i epost.

«Sambla samler sammen ti lånetilbud innen 24 timer»

Vel, du står selvsagt fritt til å velge akkurat hvilket lånetilbud du vil si ja til, om du velger å si ja i det hele tatt. Og det er nok uansett lurt å titte på alle de ti tilbudene før du bestemmer deg.

Når du har bestemt deg for et av tilbudene er det bare å undertegne lånedokumentene med BankID. Dersom du er en av få nordmenn som ikke har BankID kan du selvsagt undertegne med en vanlig penn – men da må du scanne de signerte dokumentene og sende inn etter avtale.

Noe som også vil føre til noe lengre saksbehandlingstid.

Når banken som du har valgt har mottatt dine signerte lånedokumenter setter de inn pengene på din konto «etter et par dager».

Er søknader bindende?

Dersom du er ny på dette med forbrukslån kan det tenkes at du er litt engstelig for det å sende inn en søknad om lån. For du tenker kanskje litt på om slike søknader er bindende?

Svaret er nei.

Det vil si, tilbudet er bindende for banken som kommer med det. Men selv har du ingen forpliktelse til å si ja til et tilbud om lån.

«En lånesøknad på Sambla er overhodet ikke bindende annet enn for banken»

Så du har absolutt ingenting å tape på å sende inn en søknad om lån, faktisk er det bare fordeler med dette – for på denne måten får du jo klare svar på om du faktisk vil kunne få et lån, samt reelle tall på hva akkurat du må regne med å betale.

Om du er interessert i et forbrukslån skal du derfor belage deg på å sende inn lånesøknader, og helst til så mange banker som mulig. Noe tjenester som Sambla gjør mye enklere.

Søke om refinansiering

Dette med refinansiering av andre mindre lån er blitt veldig populært. Og det er mange grunner til at dette er nyttig.

Dersom du har en rekke mindre lån med flere kredittinstitusjoner kan det for det første være tungvint å følge med på månedlige innbetalinger. For ikke å snakke om å måtte betale forskjellige faktura.

Samler du alt på ett sted slipper du dette.

«Du kan søke om forbrukslån til hva som helst, også refinansiering»

Men i tillegg til det praktiske å ha alle smålån på ett sted kan det selvsagt også være mye å hente på dette rent rentemessig.

Du kan rett og slett spare penger på å refinansiere dine smålån med et forbrukslån, og samle dem på ett sted.

Og Sambla hjelper med dette.

Sambla boliglån

Du kan søke om forbrukslån til hva som helst, og du behøver slett ikke oppgi akkurat hva det er du ønsker å søke om lån til. Unntaket er, som nevnt, refinansiering – for dette vil bankene gjerne vite – og Sambla gjør dette lett ved at du simpelthen krysser av i en boks på lånekalkulatoren.

I og med at du på Sambla kan låne opptil 500.000 kroner sier det seg sellv at det er mulig til å finansiere en rekke flere prosjekter enn bare innkjøp av hvitevarer, reparasjoner, ombygginger og annet.

I enkelte tilfeller vil et forbrukslån på 500.000 kroner også gjøre det mulig å komme ganske langt med finansieringen av bolig. Enten det gjelder en enklere bolig i utkantstrøk, eller kanskje en fritidsbolig – muligheten er der absolutt. Og om du ønsker å låne opptil 500.000 kroner med tanke på boligkjøp, er dette fullt mulig med et vanlig forbrukslån av den typen Sambla videreformidler.

Lavere rente med Sambla?

Noen mener at om du bruker låneformidlingstjenester som Sambla så vil du få et bedre tilbud enn om du ville ha fått om du søkte på lån individuelt fra bank til bank.

Men dette er tvilsomt. I hvert fall som hovedregel.

For bankene kan jo ikke gi dårligere tilbud til de som velger å søke direkte på nettsidene deres. Likevel blir disse ideene brukt ganske aktivt nettopp av tjenester som Sambla. For Sambla mer enn antyder at bankene kommer til å «konkurrere» om å få deg som kunde.

«Sikrer Sambla deg en bedre rente enn om du hadde oppsøkt bankene direkte?»

Vel, dette er vel noe overdrevet, for vilkårene er like.

Men vi mener likevel det er positivt med lånesammenlignere som Sambla, da dette til syvende og sist vil kunne føre til at bankene ikke går helt amok når det gjelder renter.

Hovedpoenget med låneformidlere som Sambla er vel likevel å slippe å måtte besøke ti nettsteder og å måtte fylle ut ti separate skjema for lånesøknader.

Og da kommer vi inn på dette med fordelene med Sambla forbrukslån.

Fordeler Sambla forbrukslån

Og her vi selvsagt ikke i tvil.

For det fine med Sambla er at de sjekker opp ti banker på en gang, og sender deg lånetilbudene samlet.

Dette er ikke kompliserte tjenester, men det er likevel store fordeler for oss som søker lån.

Det finnes flere andre lånesammenlignere på nettet, og vi omtaler og anmelder alle. Så til syvende og sist må du selv finne den lånesammenligneren/låneformidleren du selv liker best.

Alternativ til Sambla lån

Dersom vi skulle si noe negativt om tjenester som Sambla så handler det om at det til syvende og sist kanskje er bedre for deg og familien din om du tar deg litt ekstra tid til å undersøke mulighetene før du søker om et lån.

Om du selv går inn på hver enkelt bank du er interessert i, og gjerne noterer ned på noe så u-teknologisk som et vanlig ark, eller i en notatbok, ja da vil du i løpet av et par timer ha undersøkt de viktigste aktørene i bransjen.

«Alternativer til Sambla»

Du trenger ikke sende inn en lånesøknad til absolutt alle, men velg ut fire, fem banker.

Bruk listen din som utgangspunkt.

På denne måten er du sikker på at all informasjonen du har er autentisk, og bare det at du mentalt setter av et par timer ekstra til denne jobben er nok positivt med tanke til et større eierskap til lånesøknadsprosessen.

Bruk gjerne våre anmeldelser her på siden, for vi tar for oss alle de mest populære lånebankene.

Kundeservice Sambla

Sambla er en låneformidler, eller en nettjeneste som hjelper deg med å sende inn lånesøknader.

Men hvordan er det med brukervennligheten på sidene, samt kundeservice og support?

Vel, den «triste» nyheten er at det ikke finnes live chat. Det er synd for live chat er jo bare mer og mer vanlig som support-alternativ, selv på enkle sider. Selskaper som ikke tilbyr live chat blir nok mer og mer sett på med litt skepsis.

Men på den positive siden er det bra at Sambla har kundeservice på telefon. Og telefonnummeret er godt synlig på sidene.

«Vi har sett andre tjenester innen samme nisje som har
bedre fokus på kundeservice»

Det er likevel litt stusselig at åpningstidene er så spesielle. For tirsdager og onsdager åpner ikke kundeservice før etter klokken 13! Og i helgene får du ikke noe telefonhjelp i det hele tatt.

Dette er ikke særlig bra, selv om det selvsagt ikke betyr at produktet Sambla har er dårlig. Men andre låneformidlere (og dem finnes det altså bare flere og flere av) har en noe mer profesjonell tilnærming til dette, noe enkelte kanskje fortrekker.

Konklusjon Sambla

Sambla er en helt grei nettside som hjelper deg med å sende inn lånesøknad til ti forskjellige banker og finansinstitusjoner. Det finnes andre tjenester for dette, og spørsmålet er om det ikke er bedre å bruke en låneformidler som sender inn 15 eller flere søknader dersom du ønsker å spare tid på innsendelse av søknader. Valget blir ditt, men sjekk ut Sambla om du vil!

Av: Thor-Fredrik Østvang – forbrukslånjournalist. [email protected]ån-uten-sikkerhet.net