lendo forbrukslån

Anmeldelse av Lendo

5/5 ( 23 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse
Gå til nettside
Annonselenke
Beregn lån

Juster lånebeløp

5.000 kr 500.000 kr

Juster nedbetalingstid

1 år 12 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Søk nå
Annonselenke
Fordeler
 • Tilbud fra flere banker
 • Lav effektiv rente
 • Tilbyr trygghetsforsikring
 • Fungerer veldig bra: Hurtig og enkelt
Ulemper
 • Øvre aldersgrense på 70 år
Nøkkeltall
 • Beløp:
  5.000 - 500.000
 • Løpetid:
  fra 12 mnd
 • Månedlig betaling:
 • Nominell rente:
  Fra 8,99%
 • Etableringsgebyr:
  900 kr
 • Nedbetalingstid:
  Inntil 12 år
Vilkår
 • Alder:
  21-70 år
 • Årsinntekt:
  120 000 kr
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
 • Inkasso:
  Nei
Låneeksempel Eff.rente 11%, 120.000,-, o/5 år, Kostnad 34.341, Totalt: 154.341,-

Om Lendo

Lendo er ikke en lånebank, men en uavhengig låneformidler. Hvor bra fungerer tjenesten? Våre låneside-testere har sjekket Lendo. Les testresultatene her.

Lendo forbrukslån er ikke lån du får fra Lendo. For Lendo.no er kun det som kalles låneformidler. Likevel er det en av de største aktørene for forbrukslån i Norge, så noe gjør de nok rett.

Men er dette likevel en tjeneste du bør bruke for å skaffe deg et godt, norsk forbrukslån?

Sjekk Lendo sin forbrukslåntjeneste i denne testen fra lån-uten-sikkerhet.net. Vi skal se på alt fra hvordan lånekalkulatoren virker, hvilke banker som er med, til hva som skjer etter at du har bedt om å få tilbudene.

Forbrukslån Lendo

Lendo er en forbrukslånformidler. Og det er en populær tjeneste. Ikke så rart, kanskje, for det har blitt veldig «inn» for nordmenn å sjekke opp i alt som har med forbrukslån å gjøre.

Lendo er også en av de største nettsidene for forbrukslån, så det er viktig å kjenne til siden.

Grunnene til at siden er populær er mange, for med et godt forbrukslån kan du:

 • Hurtig og greit ordne finansering for bolig, bil, forbruk
 • Også med tanke på refinansiering lån for å dekke kredittkortgjeld, forbrukslån og smålån
 • Sikre deg en konkurransedyktig, god rente

Og tanken bak Lendo er god, for her har vi altså en overordnet tjeneste som egentlig ikke har føringer fra bankene selv. Lendo skal fungere som en objektiv enhet som hjelper oss som forbrukere til å finne det beste forbrukslånet.

Og hele konseptet bak Lendo er at det kan lønne seg å bruke nettsider og verktøy som Lendo for å spare tid i arbeide med å undersøke de beste forbrukslånene, og å innhente tilbud.

Men samtidig også at når bankene blir satt opp mot hverandre på en slik måte så blir det kanskje mulig å se forbedrete betingelser.

Hvilke banker samarbeider Lendo med?

Dette er jo også slik vi jobber her på lån-uten-sikkerhet.net, så spørsmålet blir til syvende og sist om vi her i lån-uten-sikkerhet.net tror på Lendos objektivitet, og om de har verktøy som gjør jobben din som låneinteressert forbruker ekstra lett.

Dette kommer vi inn på etter hvert.

Lendo samarbeider med følgende banker:

 • Gjensidige Bank, yA Bank, Ikano Bank, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, BB Finans, Svea Finans, Monobank, Nordax Bank, BN Bank, Avida Finans, re:member, Instabank, Easybank og Ekspress Bank.

Lendo skaper konkurranse

Det fine med tanken bak Lendo er at tiltaket stimulerer konkurranse. Ja, mer enn dette, er vel også tanken bak Lendo at forbrukslån bankene selv skal komme i en konkurransesituasjon i forhold til kunden.

Og med konkurranse kommer jo lavere pris på produkter, og bedre betingelser – som når det gjelder forbrukslån vil si: Lavere renter, lengre nedbetalingstid (i hvert fall som mulighet) samt høyere lånegrenser.

«Forbrukslån har med brukervennlighet å gjøre, så denne typen verktøy som Lendo har kan være nyttig for mange».

Forbrukslån har jo også mye med brukervennlighet å gjøre. For det er alfa og omega at vi får opp akkurat den informasjonen vi trenger for å kunne ta en objektiv stilling til om et forbrukslån tilbud er bra for oss.

Forbrukslån sammenligning

Lendo samarbeider som nevnt med hele femten forbrukslån banker. Det vil si at om du bruker Lendo som et hjelpemiddel til å researche og undersøke betingelser.

Samt til faktisk å hente inn tilbud på forbrukslån til deg, ja da får du faktisk jafset unna en stor gruppe av de mest aktuelle, norske forbrukslånsbankene.

 • Legg merke til at Lendo eies av Finn.no og Schibsted-gruppen (VG, Aftenposten, Dine Penger, etc.), noe som er interessant på flere måter. For vi vet jo at dette i aller høyeste grad dreier seg om nyttig informasjon som er formidlet på en praktisk og grei måte.

Lendo tjener penger når du eventuelt godtar et tilbud, og tar opp et forbrukslån.

«Tjener Lendo mye på hvert lån de formidler, og er dette negativt»?

Er dette en grei praksis?

Noen er kanskje litt skeptiske til at en tredjeaktør skal tjene penger på dine forbrukslån, men dette er litt gammeldags tenking. Og om du går litt nærmere inn i materien vil du også se at renter og betingelser på norske forbrukslån er veldig gode i Norge.

Alle banker bruker markedsføring, og det er det samme vi ser her.

Hvordan fungerer Lendo?

Lendo gjør det lett å sende inn en rekke uforpliktende lånesøknader til femten store aktører innen forbrukslån i Norge.

Det fine med Lendo er også at de hevder at det ikke kommer noen som helst påslag på renten – eller noen andre ekstrakostnader på lån du eventuelt tar opp via Lendo.

«Det kommer ingen påslag på lån som Lendo formilder».

Dette er ett hundre prosent sant, selv om enkelte kritiske røster sier at tjenester som Lendo likevel fordyrer lånene siden bankene allerede på forhånd legger inn ekstrasatser nettopp for å betale Lendo og andre tilsvarende aktører.

Dette mener vi er en noe ekstrem holdning som ikke har praktisk betydning. Alle produkter i et fritt marked har innbakte kostnader for markedsføring. Lendo kan ikke klandres for dette, og fremstår som en god tjeneste.

Lendo refinansiering

Om du vil samle alle kredittlån er forbrukslån en interessant mulighet. En mulighet du absolutt bør undersøke videre.

Lendo kan være en bra nettside for dette.

«I praksis er dette med forbrukslån en meget god løsning for mange mennesker.
Så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, og sette i gang med prosessen om å finne det beste lånet».

Mange kritiserer forbrukslån for noen mener rentene er for høye, men i praksis er dette en meget god løsning for mange. Spesielt når vi snakker om refinansiering. Lendo tilbyr refinansieringsformidling til sine 15 samarbeidspartnere.

Og tilbyr også en praktisk lånekalkulator for refinansiering.

Lånekalkulator Lendo

Den fungerer veldig greit: Du bare setter inn din gjeld per i dag (opp til grensen på 500.000 kroner) i den praktiske lånekalkulatoren. Du kan enten skrive inn beløpet direkte, eller rett og slett trekke deg fram til rett beløp.

 • I lånekalkulatoren setter du også inn nåværende rente som du betaler på dine lån, samt gjenstående nedbetalingstid.

Og så er det Lendo glimter til, for deretter setter du inn det estimatet du selv synes er reelt for den nye renten – eller den renten du selv ønsker – og du vil umiddelbart se hvor mye du vil spare på å refinansiere lånet ditt.

Utrolig praktisk og hurtig verktøy

Det er nesten bare å prøve selv på Lendo, så ser du selv hvor enkelt og intuitivt det hele er.

«Lendo gjør hele prosessen utrolig intuitiv og enkel».

Legg også merke til at om du faktisk ikke kommer til å tjene penger på refinansieringen, ja da vil refinansierings-kalkulatoren vise deg et negativt tall.

Det er med andre ord ingen ting som tyder på at Lendo manipulerer tallene her – alt er helt reelt, og den informasjonen du får opp er basert på akkurat de faktiske betingelser det legges opp til i de forskjellige bankene.

Søke om refinansiering

Så langt – så greit. Neste skritt er å trykke på den grønne knappen – den som heter «søk om refinansiering nå». Og her er det et par ting en bør legge merke til.

For det første er ikke dette en forpliktende søknad.

«Dette er viktig: Når du klikker på den grønne Lendo-knappen er det ingenting som er forpliktende – du bare ber om å få tilbud på lån».

Om du klikker på den grønne knappen, og dermed mottar et eller flere tilbud, fra en eller flere banker, er du overhodet ikke forpliktet til å si ja til tilbudet.

 • Det du egentlig gjør er å be om å få spesifikke tilbud for din situasjon.

Ingenting annet.

Du har med andre ord ingen ting å tape på å gjøre dette. Og det er også helt gratis.

Gratis søknad om lån

De aller fleste lånebanker kjører et tilsvarende opplegg – helt gratis, og uten forpliktelser. Så dette er selvsagt ikke noe nytt. Det nye med Lendo er egentlig bare at de sender din enkle forespørsel til flere banker på en gang.

«Selvsagt kan du gjøre denne enkle jobben selv, uten Lendo».

Men det er selvsagt ingenting i veien for at du kan gjøre dette selv på akkurat de lånebanksidene du vil.

Velger du likevel å la Lendo ta denne jobben for deg, kommer du så til en side der du setter inn personnummer, epost og mobiltelefon – samt svarer på om du er norsk statsborger eller ikke, og så er søknaden din på vei.

Lendo boliglån

Du kan søke om lån for hva som helst, og dette er noe av det virkelig positive med lånebankene. For de er vesentlig mindre byråkratiske enn vanlige banker. Her trenger du ingen møter – det er nok med at du sier hvor stort beløp du ønsker deg og hvor lang tid du ønsker å betale lånet tilbake på – så tar lånebankene seg av resten.

Søk derfor trygt, raskt og sikkert om lån til bolig, bil, refinansiering eller forbruk.

Lendo forbrukslån vurderinger

Dersom du er en av de mange nordmenn som vurderer å ta opp et forbrukslån er Lendo helt klart et verktøy du kan spare tid på å bruke.

Mange tror likevel at Lendo er en bank – også fordi de annonserer kraftig, og fremstår som en meget profesjonell aktør. Men det er altså «bare» en nettside som tar imot helt elementær informasjon fra deg.

Og denne informasjonen sender de videre til de bankene de samarbeider med.

Likevel er det mange fordeler med dette.

«Det er faktisk mange fordeler med Lendo dersom du er interessert i forbrukslån».

For i stedet for å måtte gå inn på hver enkelt lånebank sin side, er det bare å legge inn dine data en gang, og så går dette inn til alle de bankene som Lendo samarbeider med.

Per i dag: 15 banker.

Du ser den komplette listen lengre oppe i denne teksten.

Lavere renter?

Mange mener at de får markedets laveste rente ved å bruke Lendo. I praksis kan dette stemme, men – igjen: Lendo simpelthen videreformidler prospekter (som altså er potensielle lånekunder – som deg) til de bankene de samarbeider med.

Bankene selv justerer ikke renten for å sikre seg enkeltkunder.

Og det er jo heller ikke mulig å gi bedre tilbud på individuell basis. Men selvsagt kan en si at det er sannsynlighet for at bankene som samarbeider med Lendo har en bedre rente enn andre aktører i markedet.

Dette er mulig – men kanskje ikke svært sannsynlig. Derfor konkluderer vi med dette:

Konklusjon Lendo

Bruk Lendo på grunn av at det gjør at du sparer tid. Vi liker Lendo nemlig som et verktøy i låneprosessen.

Det er raskt å sette inn dine data og trykke på den grønne knappen – og da er jo på mange måter hele jobben gjort. Resten blir bare detaljer, og etter et par dager kan du sitte med et positivt svar, og penger på bankkontoen bare timer etterpå.

Men gå ikke i den fellen at du ikke også sjekker opp banker som Lendo ikke jobber med. Sjekk våre topplister for forbrukslån. Da ser du selv hvor vanvittig lave rentene kan bli.

Bruk gjerne Lendo – men uansett verktøy er det viktig at du investerer litt tid på research, også med konkurrenter til Lendo.

(Klikk her for å se våre topplister for forbrukslån, eller her for å sjekke ut Lendo).

 

Av: Thor-Fredrik Østvang – forbrukslån journalist. [email protected]ån-uten-sikkerhet.net