Instabank forbrukslån

Anmeldelse av Instabank

4.9/5 ( 16 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse
 • Drammensveien 177, 0277 Oslo
 • 21 51 93 00
Gå til nettside
Annonselenke
Beregn lån

Juster lånebeløp

5.000 kr 500.000 kr

Juster nedbetalingstid

1 år 12 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Søk nå
Annonselenke
Fordeler
 • Lav nominell rente
 • Muligheter for fleksibel nedbetaling
 • Svar på søknad innen 24 timer
Ulemper
 • Høyt krav til inntekt
Nøkkeltall
 • Beløp:
  5.000 - 500.000
 • Løpetid:
  fra 12 mnd
 • Månedlig betaling:
 • Nominell rente:
  Fra 7,9%
 • Etableringsgebyr:
  900 kr
 • Nedbetalingstid:
  Inntil 12 år
Vilkår
 • Alder:
  23-70 år
 • Årsinntekt:
  250 000 kr
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
 • Inkasso:
  Nei
Låneeksempel Effektiv rente 16,24 %, 65 000, over 5 år, kostnad: 28 068, totalt: 93 068

Om Instabank

Instabank har et merkenavn som er lett å huske. Og låneprosessen er ikke mye vanskeligere.

Dersom du leter etter forbrukslån er det viktig at du tar deg bryet med å sjekke opp de forskjellige bankene. Og gjør du dette vil det bli mye lettere å vite hva du skal gå for til syvende og sist.

Instabank er en av nykommerne på markedet. Men banken har vokst svært fort. De åpnet nettsidene 28. oktober 2016, og er i dag en av markedets hurtigs voksende forbrukslånbanker.

Er du ute etter forbrukslån er det viktig at du vet hvem Instabank er. Så la oss ta dette skrittvis.

Instabank forbrukslån

I motsetning til mange av de andre aktørene i det lukrative, skandinaviske markedet for forbrukslån er Instabank startet av en norsk vennegjeng som hadde en god ide:

Å gjøre det enkelt for vanlige, norske forbrukere å søke om forbrukslån.

Til å begynne med het prosjektet Ace Prosjekt ASA – men så var det altså noen som fikk den geniale ideen å kalle banken for Instabank – og resten er historie.

«Instabank er en norsk lånebank som ble startet av tre bank-kamerater»

Vi nevnte at Instabank ble startet av tre gode venner, selv om ingen bør ha illusjoner om at dette er et kommersielt initiativ med et meget solid grunnlag.

Og – joda, de tre vennene Robert, Eivind og Gard (som de presenterer seg som på hjemmesidene) visste nok utmerket hva de gikk til, for ingen begynner i bankbransjen uten meget god planlegging. Men likevel er det befriende med grundere – slik at ikke alt blir store konserner, eller allerede eksisterende banker.

Instabank lånebeløp

På Instabank er det super-enkelt å finne det du trenger på nettsidene. Og selv om dette ikke nødvendigvis betyr noe for selve produktet, er det likevel en god pekepinn på at noe stemmer med tanke på brukervennlighet.

Instabanks lånekalkulator er sentralt plassert på øverste halvdel av Instabanks førstesider. Og den er usedvanlig enkel å forstå.

Du trekker spaken for lånebeløp, eller skriver inn det beløpet du ønsker å låne. Og du kan låne opptil 500.000 kroner.

I stedet for å be deg om å legge inn ønsket nedbetalingstid umiddelbart kommer dette først noe senere i prosessen. Så det eneste du trenger å gjøre er å sette inn ønsket beløp og deretter «søk her».

Søke lån Instabank

Noe av det vi liker veldig godt med Instabank er at vi føler at de er med oss hele tiden med tanke på support og hjelp.

Øverst på siden (etter at vi har klikket på knappen om å søke lån) finner du hele tiden bildet av en support-person. Og om du klikker på knappen kommer du til Instabanks support-sider.

«Instabank legger opp til en meget god og effektiv kundeservice»

Det er lett å komme i kontakt med Instabank, og du kan enten klikke deg inn på live chat – eller også ringe et norsk telefonnummer.,

Veldig service-innstilt.

Og dette er noe mange norske lånesøkere setter pris på. Og også noe mange banker dessverre glemmer helt. Nordmenn er ikke lenger interessert i byråkratiske og tungvinte løsninger, eller nettsider som ikke gjør det enkelt å ta direkte kontakt med kundeservice.

Og de lånebankene som forstår dette, som Instabank, vil ha et stort fortrinn.

Instabank låneprodukt

Joda, det er selvsagt viktig å ta stilling til alle betingelsene som følger med et forbrukslån – og på denne måten sjekke ut det alle aspekter ved det vi kan kalle «låneproduktet».

Men skal vi trekke en lærdom med forbrukslån-revolusjon handler dette også i stor grad om brukervennlighet. Og det er de brukervennlige bankene som vil vinne kampen om kundene.

Instabank virker som en svært brukervennlig bank – i hvert fall når det kommer til selve lånesøknaden.

Hvilke krav stiller Instabank?

I likhet med de fleste forbrukslån stiller ikke Instagram en rekke «umulige» krav som majoriteten av vanlige banker.

De ser ikke på hva du tjener i lønn over 250.000 kroner – men dette er likevel det minste du kan tjene åer år for å kunne ta opp lån i Instabank, men at du har en fast inntekt.

«Instabank har relativt få regler for at du skal kunne ta opp lån hos dem»

Rent formelt finnes følgende krav for at du skal kunne få lån i Instabank:

 • Du må ha fylt 23 år
 • Du må ha en inntekt over 250.000 kroner i året
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger
 • Alder og nedbetalingstid kan ikke overstige 80 år

Det er naturlig at også en forbrukslånbank som Instabank har enkelte krav som dette, men det er likevel hyggelig at det ikke er flere regler enn de som er nevnt over.For dette gjør det mye enklere for en rekke flere typer mennesker å ta opp lån i Instabank.

Hvem kan søke om Instabank lån?

Alle kan søke om lån i Instabank så lenge en oppfyller de kravene som vi har nevnt ovenfor.

Legg merke til at det finnes enkelte forbrukslånbanker som ikke ser på hva du tjener i det hele tatt. Instabank ønsker at lånetakerne skal tjene minst 250.000 kroner i året, så før du søker om lån i Instabank er det viktig at dette kravet er oppfylt.

Legg merke til at Instabank bruker det som kalles en «kredittscoremodell» for å bestemme om de skal gi deg lån eller ikke. Det vil si at de bruker en god del tilgjengelig offentlig tilgjengelig informasjon som allerede finnes på deg.

Informasjon som:

 • Ligningsinntekt (det er her de sjekker at din inntekt er over 250.000 kr)
 • Ligningsformue (denne brukes blant annet for å justere rentetilbudet du får)
 • Gjeld
 • Betalingsanmerkninger

Men alt dette sjekkes automatisk, og det sjekkes raskt. Så det tar kort tid fra når du sender inn lånesøknaden.

Finnes det gebyrer?

Når det gjelder forbruksbanker, forbrukerlån og gebyrer er dette noe du alltid bør sjekke godt opp i før du aksepterer et tilbud om lån.

For gebyrene kan variere en god del.

De to vanligste gebyrene som forbruksbankene bruker er etableringsgebyr og termingebyr. Førstnevnte er et enkeltgebyr som du altså bare betaler en gang. Termingebyrene løper jevnlig.

Legg selvsagt også merke til at gebyrene på en gitt bank kan variere noe fra tid til annen, så det er viktig å hele tiden følge med på dette.

Per i dag er gebyrene på Instabank:

 • Etableringsgebyr: 900 kroner
 • Termingebyr: 40 kroner

Rente på Instabank lån

Et spørsmål som selvsagt er utrolig viktig når en skal ta opp forbrukslån er renten. Sannheten er at det er ganske små forskjeller bankene seg i mellom.
Men det er alltid visse forskjeller, så det lønner seg å sjekke opp akkurat hva enkan forvente seg fra de forskjellige bankene.

Det er også viktig at du har styr på de forskjellige begrepene om rente.

Nominell rente er den påløpende renten på lånebeløpet for en bestemt periode. I Instabank varierer den nominelle renten fra 7.99% til 19.99%

 • Nominell rente Instabank: Fra 7.99% til 19.99%

Effektiv rente er den nominelle renten pluss gebyrer.

Instabank lånekalkulator

Forbruksbankenes lånekalkulatorer er populære. Det er ingen tvil om det. Od når du vurderer et forbrukslån på en bestemt forbrukerbank er det viktig at du sjekker lånekalkulatoren, og at du synes den er enkelt og grei å bruke.

Det finnes så mange forbrukslånbanker i dag at det er meningsløst å velge en bank som har en lånekalkulator som er vanskelig å forstå.

Det fine med Instabank er at de plasserer sin lånekalkulator sentralt på sine nettsider. Ja, lånekalkulatoren på Instabank er noe av det første du ser når du klikker deg inn på nettsidene.

«Hvordan fungerer Instabank sin lånekalkulator?»

Og Instabank sin lånekalkulator fungerer veldig enkelt og greit.

Sett inn ønsket lånebeløp og trykk på knappen.

Så enkelt er det faktisk.

Lånekalkulatoren til Instabank skiller seg derfor litt ut fra andre lånekalkulatorer i og med at du ikke engang velger nedbetalingstiden ennå. Dette valget kommer senere.

Noe som også betyr at lånekalkulatoren ikke egentlig fungerer helt optimalt som lånekalkulator. For det beste hadde selvsagt vært at du på lånekalkulatoren også så hva som ville bli ditt ønskede låns månedlige beløp på en lettere måte. For å se dette på Instabank må du sette inn fødselsnummer, mobil, epost og et par andre opplysninger om lønn og formue før du ser hva du kan forvente å betale.

Men det er fordeler med dette.

Fordelen er at ditt månedlige betalingsbeløp kommer til å bli tilpasset din økonomiske situasjon. Det kan bety at den blir lavere enn andre steder. Så det eneste du kan gjøre her er å sende inn «søknad» for å se hva du kommer til å betale månedlig.

Legg imidlertid merke til at en slik søknad er helt uforpliktende.

Hvordan søke lån Instabank?

Vi har allerede kommet litt inn på dette, men la oss bare nevne gangen i lånesøknadsprosessen på Instabank.

«Så enkelt søker du om lån på Instabank.»

Det er enkelt og greit å søke om lån på Instabank.

Ta utgangspunkt i lånekalkulatoren du finner på førstesiden (som altså ikke er en egentlig lånekalkulator i og med at den ikke umiddelbart informerer deg om hva du må betale i månedlige avdrag) og sett inn det beløpet du ønsker å låne.

 • Du kan på Instabank låne opp til 500.000 kroner.

Du kan skrive dette beløpet rett inn i det mørkegrønne feltet, eller så kan du trekke i spakene for å finne akkurat det beløpet du ønsker å låne.

Deretter klikker du på «søk her».

Da vil du komme inn på et formular der du må oppgi en del ekstrainformasjon som:

 • Fødselsnummer
 • Mobilnummer
 • Epost
 • Årslønn før skatt
 • Andre inntekter per år
 • Andel av forbruks- og kredittkortgjeld
 • Om du vil du ha betalingsforsikring
 • Om du er norsk statsborger

I og med at du fyller inn noe mer informasjon her enn i andre forbrukslånbanker kan du regne med at lånet også blir bedre tilpasset din personlige situasjon. Her kan det altså være penger å spare.

Instabank forbrukslån betalingsforsikring

Det finnes personer som fnyser av alt somheter ekstraforsikringer, entend et dreier seg om leiebilen du leier på ferie – eller nettopp forbrukslån.

Men det kan lønne seg å tenke litt nøyere over dette med betalingsforsikring, og legg merke til at Instabank selv sier at de tar hensyn til om du har betalingsforsikring eller ikke når de skal bestemme om de vil gi deg lån eller ikke.

«Hvordan fungerer betalingsforsikring på Instabank?»

En betalingsforsikring på Instabank fungerer på følgende måte:

Du betaler et visst ekstrabeløp per måned som sikrer deg og lånet ditt dersom det skulle skje noe som påvirker din evne til å nedbetale lånet.

Så om du plutselig skulle bli langvarig syk, arbeidsledig eller arbeidsufør – ja da vil de som har tatt opp betalingsforsikring på Instagram være sikret.

Lånet vil bli betalt uansett.

«Skal jeg velge betalingsforsikring på mitt lån hos Instabank?»

Joda, en betalingsforsikring er interessant, men det øker selvsagt det månedlige beløpet du må betale.

Ta derfor et par tenkerunder på dette før du søker om lån på Instabank.

Det finnes en del krav som du må oppfylle før Instabank lar deg ta opp betalingsforsikring, men dette er standard krav som for eksempel alder (du må være under 67 år for å få betalingsforsikring), bosted, medlemskap av Folketrygden, etc.

Refinansiering lån Instabank

Du kan søke om lån til hva som helst på Instabank, så akkurat hva du skal bruke pengene til legger ikke banken seg opp i. Men legg likevel merke til at Instabank gjerne vil vite om du skal bruke pengene til refinansiering av andre lån.

Lånebehandlingstid forbrukslån Instabank

Behandlingstiden på lånesøknaden du legger inn på Instabank er kort. Og i de aller fleste tilfeller tar det ikke mer enn maksimalt et par timer før du har mottatt et svar på din lånesøknad. Godtar du lånet, kan du ha pengene på konto innen en virkedag.

Konklusjon Instabank

Instabank er en av de nyeste bankene som gir forbrukslån til norske forbrukere. Legg merke til hvor brukervennlig banken er, noe som kan være viktig også etter du har tatt opp lån – dersom det eksempelvis oppstår situasjoner du gjerne vil ha mer informasjon om.

Instabank har et akseptabelt rentenivå, og du kan låne opp til 500.000 kroner. Etter vår mening bør du som vurderer et forbrukslån også ha Instabank på listen over mulige banker.

Og muligheten er for for at du vil like denne norske lånebanken så godt at du tar opp ditt lån med dem.

 

Av: Thor-Fredrik Østvang – forbrukslånjournalist. thor-fr@lån-uten-sikkerhet.net