fokuslån forbrukslån

Anmeldelse av Fokuslån

4.6/5 ( 5 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse
Gå til nettside
Annonselenke
Beregn lån

Juster lånebeløp

10.000 kr 70.000 kr

Juster nedbetalingstid

1 år 7 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Søk nå
Annonselenke
Fordeler
 • Mulighet for rente- og avdragsfri periode
Ulemper
 • Høyt etableringsgebyr
 • Høyt etableringsgebyr
Nøkkeltall
 • Beløp:
  10.000 - 70.000
 • Løpetid:
  fra 12 mnd
 • Månedlig betaling:
 • Nominell rente:
  Fra 16,90%
 • Etableringsgebyr:
  1820 kr
 • Nedbetalingstid:
  Inntil 7 år
Vilkår
 • Alder:
  20 år
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
 • Inkasso:
  Nei
Låneeksempel Eff.rente 19,88%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 1820,-, Totalt: 99.570,-

Om Fokuslån

Fokuslån låner deg opptil 75.000 kroner uten sikkerhet – og svar innen en time.

Fokuslån er en av mange forbrukslånbanker som henvender seg til det norske markedet. Hvordan fungerer et forbrukslån fra Fokuslån?

Noen mener at Fokuslån kan ikke regnes som en typisk forbruklånsbank, også fordi det er Thorn Norge som står bak selve finansproduktet – altså lånet. Men uansett hvordan det administrative fungerer – i denne anmeldelsen tar vi utgangspunktet i innholdet.

Forbrukslånet som tilbys.

Fokuslån forbrukslån

Det spesielle med Fokuslån er at dette er et raskere lån, med en lavere, øvre beløpsgrense. Grensen for lånet ligger nemlig på 75.000 kroner. Så om du trenger å låne mer enn 75.000 kroner er ikke Fokuslån noe for deg.

«Med Fokuslån låner du opptil 75.000 kroner»

Men om du trenger 75.000 kroner eller mindre er det godt mulig du vil like de mulighetene Fokuslån legger opp til.

Noen av fordelene med et lavere lån som dette er at behandlingstiden blir tilsvarende mye raskere. Ja, faktisk er det så rast at om du søker på et Fokuslån innenfor vanlige åpningstider vil du normalt ha svar innen bare en time.

Det er faktisk blant det raskeste du vil finne.

Som en slags overskrift til Fokuslån sitt forbrukslån kan vi derfor si at om du trenger et av markedets aller raskeste lån, ja da skal du sjekke opp Fokuslån.

Lånekalkulator Fokuslån

Men om et lån fra Fokuslån er noe mindre enn mange andre forbrukslån – og også raskere – er det mange ting som er like. Og en lånekalkulator er selvsagt noe av det første du møter på hjemmesidene til Fokuslån.

«Rentefritt lån i 30, 60 eller 90 dager»

«Lån som du vil» står det like ved siden av lånekalkulatoren, og da sikter Fokuslån kanskje til at du kan velge å starte med en rente- og avgiftsfri periode på 30, 60 eller 90 dager. Akkurat hvor mange dager med rentefrihet du får er avhengig av hvor høyt lånebeløp du velger, og hvor lang nedbetalingstid du søker på.

Dette er en ganske unik mulighet, og få andre banker tilbyr tilsvarende muligheter.

Du kan velge «løpetid» fra 12 til 80 måneder, altså ett til seks og et halvt år.

En annen ting som Fokuslån fremhever er at du når som helst kan innfri lånet, uten at dette koster deg noe ekstra. Dette siste er vel noe som ikke er unikt med Fokuslån, for de aller fleste banker tillater jo at du betaler inn større beløp – eller til og med alt – når som helst. Men «de aller fleste» er et stikkord her, for det finnes eksempler på det motsatte.

Så alt i alt er det faktisk flere grunner til å være enig med Fokuslån om at et forbrukslån med Fokus faktisk er mer fleksibelt enn mange andre lån i samme kategori.

Søke lån Fokusbank

Dersom du har sett gjennom alle betingelsene, hentet inn informasjon om konkurrentene og tatt et par runder i tenkeboksen – ja da kan du begynne å tenke på å søke.

Vi nevner dette med hvor viktig det er å gjøre godt forarbeid, for det kan tenkes at du finner et bedre lån dersom du leter litt. Og siden Fokuslån ellers er så rask og grei for deg som «bare» trenger opptil 75.000 kroner, er det kanskje fristende å søke så fort som mulig.

«Det hele begynner med lånekalkulatoren på Fokuslån»

Du velger selv, og her er fremgangsmåten: Det første du gjør er å ta utgangspunkt i lånekalkulatoren som du finner på forsiden på Fokuslån.

Legg inn det beløpet du ønsker å låne og velg hvor lang tid du ønsker å nedbetale lånet. Da vi testet lånekalkulatoren til Fokuslån la vi inn toppbeløpet på 75.000 kroner, og valgte 80 måneders nedbetalingstid. Lånekalkulatoren opplyser da om at «månedsprisen» (eller altså det månedlige avdraget) vil komme på mellom 1562 og 1827 kroner.

Akkurat hva månedsprisen vil bli er ikke godt å si for noen av forbruksbankene, for til denne typen lån brukes alltid flytende rente. Fokuslån lover å ligge på en fast årlig rente på mellom 16.9% til 23.87%.

Altså noe høyere enn andre banker.

Sjekk lånekalkulatoren på denne måten ved å legge inn lavere eller høyere lånebeløp, og ved å forandre lånets løpetid. Når du er klar til å søke om lån er det bare å klikke på «søke om lån», og da kommer du til et skjema som du må fylle ut.

Blant annet med følgende informasjon:

 • Navn
 • Personnummer
 • Mobil
 • Epost
 • Kontonummer

På bakgrunn av den informasjonen du legger inn, og også etter å tatt hensyn til hvor mye du søker å låne – og hvor lang nedbetalingstid du ønsker – vil du så få et svar.

Det fine med Fokuslån er at dette ikke tar lang tid i det hele tatt. For mange vil svaret komme umiddelbart, men uansett vil det ikke gå mye over et par timer.

Hvilke krav stiller Fokusbank?

Det som nordmenn elsker med forbrukslån av typen Fokuslån er at det er så få krav til deg som låner. Du trenger for det første ikke stille noen som helst form for sikkerhet.

En annen fordel er at det er absolutt uforpliktende å søke.

«Fokuslån har svært få krav til sine lånesøkere»

Det er, med andre ord, ingen grunn til ikke å justere lånekalkulatoren til akkurat de tallene du ser etter og å søke på et lån. For det er jo først når du har søkt om lånet at du kan være ett hundre prosent sikker på om du i det hele tatt har mulighet til å motta lånet eller ikke.

Grunnen til at vi nevner dette at dette med hvilke krav en bank/tjeneste som Fokuslån tilbyr deg ofte er såpass knyttet opp til det søket Fokuslån gjør på deg at det beste for å vite om du vil kunne skaffe deg et slikt lån, er ved å søke.

Men noen regler finnes det, og Fokuslån har følgende ufravikelige regler:

 • Du må være fylt 20 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Som du ser er det ikke spesielt mange krav som stilles til deg som kunde på Fokuslån. Blant annet er ikke hva du tjener et spørsmål like lite som hva du skal bruke pengene til.

Men du kan altså ikke ha noen betalingsanmerkninger, og minimumsalder er på 20 år.

Rente på Fokuslån

En av de tingene du – helt ufravikelig – må tenke nøye over når du vurderer å ta opp et forbrukslån, er rente.

Det er renten som kommer til å gjøre lånet ditt dyrere ett sted i forhold til et annet. Så egentlig kan vi si det så enkelt som at det kun handler om å finne den beste lånebanken.

«Fokuslån har en nominell rente fra 16.9%»

Dette er, i praksis, ganske vanskelig!

Spesielt når vi skal se etter renter, for framtiden er det jo ingen som kan si noe om. Alle forbrukslån bruker det som kalles flytende rente. Og dette betyr jo at du ikke har en fast rente å forholde deg til. Men heller en rente som varierer i forhold til sentralbankrenten, og det generelle rentenivået.

Fokuslån har en nominell rente fra 16.9%

Gebyrer Fokuslån

Renter er en viktig faktor, men vanskelige å forutse. Da er det lettere å forholde seg til de gebyrene en forbrukerbank har.

Og her mener mange at Fokuslån er i høyeste laget. For engangsgebyret som gjerne kalles etableringsgebyr, er på hele 1820 kroner. Joda, du har andre banker som tilbyr lignende etableringsgebyr. Men vær klar over at flere banker faktisk ikke har etableringsgebyr for lån under 75.000 kroner i det hele tatt. Og mange banker har i det minste et vesentlig lavere gebyr for deg som kun vil låne lavere summer.

Dette bør du sjekke opp i dersom du vil betale så lite som mulig for lånet ditt.

Så om du vil låne 75.000 kroner skal du vite at du på Fokuslån betaler 1820 kroner for privilegiet, mens du på andre banker betaler et lavere gebyr, eller kanskje ikke noe gebyr i det hele tatt.

Sjekk våre forbruksbanklister for å finne det beste alternativet for deg.

Behandlingstid Fokuslån

En av de aller beste tingene med Fokuslån har med hurtigheten å gjøre.

Og vi sier dette uten å bedømme det tilbudet du eventuelt får hos dem (for dette er jo til syvende og sist individuelt), for dette kan jo selvsagt være bedre eller verre enn det du får andre steder – noe du rett og slett må sjekke ut i praksis.

Men om vi snakker hastighet, kommer Fokuslån helt på topp. Og hva sier du til å kunne søke på et lån klokken ni om morgenen, motta et lånetilbud et par timer etterpå, underskrive lånedokumentene klokken 13, og motta pengene på din konto dagen etterpå?

Det er en ganske utrolig arbeidsflyt til legger opp til på Fokuslån. Noe av grunnen til at Fokuslån klarer å jobbe så fort er at de kun jobber med «smålån» på opptil 75.000 kroner. Så, igjen, dersom du trenger et lite, men raskt lån, bør Fokuslån være en av de første på listen.

Refinansiering Forbrukslån

Noe av det supre med forbrukslån er at bankene ikke stiller deg noen som helst spørsmål om hva du skal bruke pengene til. Dette er en stor framgang til hvordan ting var før forbrukerbankene kom på banen. Men i noen tilfeller er du likevel nødt til å fortelle bankene noe mer om bruken av lånepengene, og dette er spesielt viktig om du skal refinansiere andre lån du har.

«Derfor bør du refinansiere så fort som mulig – gjerne med Fokuslån»

Dette med å bruke forbrukslån for å refinansiere andre lån er blitt veldig populært i det siste. Og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. For det å ha tre, fire, fem – eller flere – smålån med en rekke forskjellige banker og finansinstitusjoner er ikke bare bra.

Tenk på hvor praktisk det er å samle slike lån.

Selv om du ikke nødvendigvis sparer penger på å samle dine smålån er det verdifullt bare fordi alt blir så mye enklere å forholde seg til. En bank, ikke tre, fire, fem eller flere. En betaling per måned.

Men i de aller fleste tilfeller bør du faktisk spare ganske store summer på å samle dine lån. Så ideen om å ta opp et lån med en bank som Fokuslån for å refinansiere dine andre lån, er faktisk veldig bra på flere måter.

Lønner det seg å refinansiere?

Dersom du har vurdert å refinansiere lån bør du definitivt følge opp tanken. Men spørsmålet blir: Hvilken bank skal du bruke?

Dette blir noe du må teste ut med flere bankers lånekalkulator samt ved å faktisk sende søknader. For det er kun ved å sende en søknad at du vil få konkret svar på 1) om du faktisk vil bli tilbudt lånet, og 2) hva dette lånet kommer til å koste deg.

Når det gjelder lånets kostnader gjelder det å huske på at du ikke kan forutse hva renten blir, selv om du selvsagt kan se på hvilke to tall forbruksbanken du vurderer legger seg mellom.

En annen ting er gebyrene.

Fokuslån er kjent for å ha et relativt høyt engangsgebyr, for eksempel. Dette kan gjøre lånet ditt dyrere reelt sett dersom renten eller er lik. Bruk derfor litt tid på å samle inn informasjon om de forskjellige bankene og forskjellige lånene.

For eksempel ved å lese låneanmeldelsene på nettsidene våre.

Konklusjon Fokuslån

Fokuslån er et av de raskeste lånene på markedet. Og om du er i tvil om dette er det bare å gå inn på lånekalkulatoren, legge inn et beløp, og klikke på «søke om lån». Etter et par timer har du svaret, og pengene kan være på konto dagen etterpå.

Det er raskt, det.