ferratum forbrukslån

Anmeldelse av Ferratum

4.8/5 ( 11 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse
 • 1551 Sliema, MALTA
 • 800 69 580
Gå til nettside
Annonselenke
Beregn lån

Juster lånebeløp

1.000 kr 15.000 kr

Juster nedbetalingstid

1 år 45 dager år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Søk nå
Annonselenke
Fordeler
 • Umiddelbart svar
 • Mulig å få penger på dagen
 • Et godt kortsiktig alternativ
Ulemper
 • Tilbyr ingen forsikring
 • Høy rente
Nøkkeltall
 • Beløp:
  1.000 - 15.000
 • Løpetid:
  fra 12 mnd
 • Månedlig betaling:
 • Nominell rente:
  Fra 269%
 • Etableringsgebyr:
  0 kr
 • Nedbetalingstid:
  Inntil 45 dager år
Vilkår
 • Alder:
  21 år
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
 • Inkasso:
  Nei
Låneeksempel Eff.rente 1732% ved 3 000,- o/30 dager, etabl.geb. 0,-, Totalt: 3.810,-

Om Ferratum

Ferratum er det latinske navnet for noe som er «kledd i jern». Et uttrykk en i engelsk bruker om alt som er sikkert som i banken. Er Ferratum et godt alternativ for deg som ønsker et forbrukslån med rask utbetaling.

Ferratum er ikke helt lik de fleste andre forbrukslån-bankene. For det første fordi du kun kan låne opptil 20.000 kroner.

De fleste andre forbrukerbanker du har hørt om har sannsynligvis helt andre grenser for sine lån. For det vanlige er jo lån fra 5 til 10.000 kroner og opptil 500.000.

«Ferratum spesialiserer seg på smålån opptil 20.000 kroner»

Noen banker gir deg tilbud på lån helt opptil 600.000, men Ferratum er altså i en særklasse med sine super-raske, enkle lån på opptil 20.000 kroner. Om du tar opp et lån på 20.000 med ett års nedbetaling vil dette lånet koste deg 13.550 kroner dersom den årlige, effektive renten er på 258%.

La oss se litt nærmere på Ferratum forbrukslån.

Ferratum forbrukslån

Med en gang du klikker deg inn på ferratum.no ser du den klare og tydelige lånekalkulatoren. Der kan du finne ut akkurat hva et lån på en bestemt pengestørrelse vil koste deg.

Når du leker deg litt med lånekalkulatoren vil du altså merke at den kun går opptil 20.000 kroner, noe som for mange kanskje vil føles litt uvant. For vi er jo vante til at de aller fleste forbrukslån går opptil den halve millionen.

«Det er veldig lett å sjekke hva lånet vil koste på Ferratum sin lånekalkulator»

Og det er like overraskende at du kan låne mindre beløp helt ned til ett tusen kroner.

Ferratum er altså ikke din typiske forbrukslånbank, men en som heller egner seg for mye av det andre forbrukslånbanker ordner med sine kredittkort eller kassakreditter.

Raske lån – hurtig svar

Men om du altså skulle ha behov for 20.000 kroner i løpet av et par timer kan det være verdt å teste ut Ferratum.

Ryktene vil ha det til at Ferratum er en av de raskeste lånebankene, og at det er spørsmål om minutter (og maks et par timer) på å få svar på søknaden, og at pengene sendes over til din privatkonto bare timer etter at du signerer med BankID.

«Det er helt essensielt at du har BankID, da du bruker denne til å signere lånedokumentene for å sikre hurtig utbetaling»

Og denne typen effektivitet er selvsagt svært velkommen i en rekke situasjoner.

Selv om Ferratum nok ikke er banken du går til for å skaffe deg et oppussingslån, for eksempel.

Lånekalkulator Ferratum

Etter at du har funnet det beløpet du ønsker å låne – opptil 20.000 kroner – er det bare å klikke på den oransje knappen og du vil bli tatt med til søkesiden.

Du ser hele tiden tydelig hva ditt minste fakturabeløp vil bli. Og på et lånebeløp på 20.000 kroner ligger de månedlige avdragene på rundt 3000 kroner.

Det er helt uforpliktende å søke på Ferratum lån i Norge, så det er bare å fylle ut søkeskjemaet.

På førstesiden må du fylle inn:

 • Navn
 • Mobilnummer
 • Epost

Og så er det bare å klikke seg videre.

Da er det ikke mange skritt igjen, men du må blant annet ut med personnummer og et par andre personlige detaljer. Det nytter ikke å slippe å fylle inn disse detaljene, for det er jo takket være disse at Ferratum sjekker opp om det i det hele tatt er mulig å gi deg et lån.

Hvilke krav setter Ferratum for sine lån?

De fleste elsker forbrukslån blant annet fordi det er så få krav knyttet opp til dem. Og så å si hvem som helst kan søke om lån.

«Ferratum har ikke på langt nær like mange krav som andre forbruklånsbanker»

Ferratum har en spesiell profil på sine tjenester, ikke minst fordi de fokuserer på mindre lån. Dette betyr også at de har færre formelle krav til deg som skal søke.

Ferratum kaller sitt spesielle forbrukslån for Ekspresskreditt. Og dette er kravene du må fylle for å kunne søke på dette lånet:

 • Du må være fylt 21 år
 • Du må ha BankID
 • Du må ha en personlig epostadresse
 • Du må ha et norsk mobilnummer
 • Du må ha bankkonto i Norge

Ikke akkurat så fryktelig mange krav. Legg, for eksempel, merke til atg det ikke sies noe om hvor stor årslønnen din må være. Ferratum godtar også altså personer på 21 år, noe ikke alle andre banker gjør.

Når det gjelder kravene om mobil, epost og norsk kontonummer er jo dette ting de aller fleste har uansett, så reelle krav er vel dette ikke på den måten.

Er det mange gebyrer med Ferratum?

Så lurer du sikkert litt på hva et lån med Ferratum vil koste? Svaret varierer.

For det første vil jo renter, helt naturlig, variere. Forbrukslån er jevnt over alle basert på det som kalles flytende rente, og det betyr jo bare at renten justeres jevnlig.

«Har Ferratum mange gebyrer?»

Vi skal se litt på Ferratum sine renter, men la oss komme inn på gebyrer.

Når det gjelder forbrukslån så finnes det to gebyrer to må være klar over. Det første gebyret er det såkalte engangsgebyret, som er et gebyr bankene tar seg betalt bare en gang. Den andre hovedtypen gebyrer er termingebyrene, og dette merker en kanskje bedre i og med a du betaler dette hver eneste måned.

Men det fine med Ferratum er at det ikke finnes noen skjulte gebyrer eller avgifter, heller ingen engangsgebyr.

Klart – dette har sammenheng med at Ferratum ikke tilbyr store lånesummer, men – det er jo hyggelig å ta med seg likevel.

Kan jeg ta boliglån med Ferratum?

Noen av våre lesere hopper over store deler av teksten til de kommer til et avsnitt de er interessert i. Og dette avsnittet er en bonus til dem.

«Ferratum tilbyr kun lavere lånesummer»

For vi har allerede nevnt at Ferratum har en lånegrense på 20.000 kroner. Ferratum skiller seg altså svært fra andre forbruksbanker som gjerne tilbyr forbrukslån opptil 500.000 kroner.

Siden Ferratum har en slik lav grense på sine lån er det naturligvis noe begrense hva man kan bruke lånesummen til. Prinsipielt kan du imidlertid bruke pengene til akkurat det du vil, selv om 20.000 kroner i praksis begrenser bruken noe.

Refinansiering Ferratum lån

Dette gjelder til en viss grad også når vi snakker om refinansiering.

Har du svært få smålån kan du selvsagt bruke et Ferratumlån på 20.000 kroner, eller mindre, til å betale ut det du måtte ha. Men med 20.000 kroner kommer du selvsagt ikke svært langt med vanlig refinansiering.

Rente Ferratum Forbrukslån

Hva er den effektive renten på Ferratum sine fobrukslån? Godt spørsmål. Svaret er at dette selsvagt varierer. Renten på Ferratum sine lån er løpende, noe som vil si at de kan forandre seg på kort tid.

«Løpende rente med Ferratum, med mindre du velger Ekspresskreditt»

De aller fleste forbrukslån baserer seg på en løpende rente.

Det er likevel lett å simulere hva ditt Ferratum lån vil koste, selv om Ferratum selv understreker at det beløpet som dukker opp alltid vil være et minimumseksempel på hva lånet ditt kommer til å koste.

Ekstra korte lån

Legg merke til at du på Ferratum kan ordne deg helt spesielle forbrukerlån på ned til 30 eller 45 dager – altså til neste lønningsdag.

Noen av disse låneproduktene er på Ferratum helt rentefrie!

Ja, dette betyr at du ikke betaler noe som helst rente – forutsatt at du faktisk betaler innen 30 til 45 dager, og at du holder betalingsfristen for å unngå purregebyr.

«Ferratum satser i praksis mer på kreditter enn lån»

Og slike lønningdagslån kan være veldig praktiske. For de fleste kjenner jo til følelsen av å gå tom for penger før lønningen kommer. I de fleste tilfeller går dette sikkert greit, men noen ganger har man kanskje plutselige, uforutsette utgifter som må betales.

Det kan være et veterinærbesøk, eller kanskje også en tur på verkstedet med bilen? Selv om det selvsagt også kan være snakk om at du rett og slett ønsker å kjøpe en splitter ny mobil.

Uansett hvorfor du trenger et raskt påfyll i lommeboken din er dette noe du kan klare veldig greit med Ferratum. Ekspresskreditt gir deg de pengene du trenger, og om du betaler innen måneden er omme kan disse lånene være utrolig gunstige.

Sjekk selv på lånekalkulatoren til Ferratum.

Hvordan søke lån på Ferratum?

Vi har allerede sagt mye om dette, og det er også veldig enkelt å søke om lån på Ferratum. For framgangsmåten følger de vanlige normer.

Første skritt er å sjekke lånekalkulatoren.

Den ligger på førstesiden til Ferratum.no, og er enkel å bruke.

Legg inn det lånebeløpet du ønsker, og du ser hva lånet vil koste. Om du vil søke er det bare å klikke seg videre og det tar ikke mange minutter før søknaden er sendt inn. Da går det ofte ikke mer enn et par timer før du har svaret, og etter at du signerer lånedokumentene med BankID vil pengene overføres så å si umiddelbart.

Ferratum er rask

Og er det noe vi føler det er viktig å understreke her er det at Ferratum kanskje er en av de hurtigste aktørene innen forbrukslån. Vanligvis vil du få svaret i det du sender inn den siste siden i søknaden – ja, så raskt kan dette faktisk gå.

«Du får vanligvis svar i løpet av sekunder!»

Deretter handler det bare om å signere lånedokumentene.

Legg for øvrig merke til at om hastighet er et poeng i seg selv er det viktig at du unngår nettjenester som sender inn søknadene for deg. For disse vil i de aller fleste tilfeller sitte på lånetilbudet ditt helt til alle er kommet inn – gjerne opptil 24 timer.

Og det kan bli lenge å vente for enkelte kunder.

Kundeservice Ferratum forbrukslån

Det er hyggelig å se at Ferratum har en ganske god fokus på dette med kundeservice. For det første kan du enkelt og greit sette i gang en live chat med support teamet. For dette handler bare om å klikke på det runde live-chat symbolet på bunnen av siden.

Legg også merke til at Ferratum har en god FAQ som svarer på en rekke av de spørsmålene folk flest kanskje har til denne lånetjenesten.

Det finnes, i tillegg, et norsk, grønt nummer som du kan ringe til mellom klokken 09 og 17 alle hverdager. Og selvsagt kunne vi ønsket oss folk på jobb også i helgene, men alt i alt er Ferratum sin kundeservice slett ikke verst.

Om du foretrekker å sende en epost går dette selvsagt også helt greit, og du finner all informasjon om Ferratum sin kundeservice på de dedikerte kundeservice-sidene.

Konklusjon Ferratum forbrukslån

Ferratum er ikke en forbruklånbank du går til om du vil låne et par hundre tusen kroner. Det meste du kan låne er faktisk 20.000 kroner, og med denne grensen setter Ferratum klare grenser for hva de ønsker å være.

Og det er helt flott, for det er absolutt et behov for banker og finansinstitusjoner som tilbyr raske, billige og greie lån en kan ta opp hurtig og betale ned nesten like hurtig.

Mange vil nok kjenne seg igjen i situasjonen der det mangler noen tusenlapper for å betale noe uventet. Med Ferratum får du raskt svar på din lånesøknad (så å si umiddelbart) og om du betaler hurtig (innen 30 dager) kan lånet ditt være helt rentefritt. Dette er en super nisje som vi sikkert kommer til å se mer av fremover. Men glem ikke at om du velger en lengre nedbetalingstid så går prisen også opp.

Sjekk lånekalkulator for mer informasjon.

Men om du er ute etter et lite, raskt lån kan Ferratum være skapt for deg.