compareking forbrukslån

Anmeldelse av Compare King

3.9/5 ( 7 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse
 • Strandgaten 209, 5004 Bergen
 • 800 16 689
Gå til nettside
Annonselenke
Beregn lån

Juster lånebeløp

5.000 kr 500.000 kr

Juster nedbetalingstid

1 år 15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Søk nå
Annonselenke
Fordeler
 • Sender søknad til flere banker
Nøkkeltall
 • Beløp:
  5.000 - 500.000
 • Løpetid:
  fra 12 mnd
 • Månedlig betaling:
 • Nominell rente:
  Fra 7,9%
 • Etableringsgebyr:
  650 kr
 • Nedbetalingstid:
  Inntil 15 år
Vilkår
 • Alder:
  18 år
 • Årsinntekt:
  150 000 kr
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
 • Inkasso:
  Nei
Låneeksempel Eksempel: Eff.rente 9,99%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 650,-, Totalt: 197.250,-

Om Compare King

Compare King er en av flere tjenester som hjelper deg med å finne det forbrukslånet som er billigst for deg. 

Det er populært med forbrukslån for tiden. Og dermed er nettsidene som hjelper deg med å finne det beste forbrukslånet også blitt populære.

«Compare King sammenligner lånetilbud for deg»

Og om du akkurat nå er midt oppe i en prosess der du prøver å finne et godt forbrukslån med gode betingelser, har du sikkert sett flere lånesammenlignere.

Compare King er et populært norsk nettsted for å sammenligne lån, så la oss ta en titt på tjenesten de leverer.

Compare King forbrukslån

Så la oss aller først bare nevne kort de forskjellene som finnes mellom bank og låneformidler – eller finansagent. For banken er selvsagt selve finansinstitusjonen som eventuelt gir deg et lån.

Det er banken du da har et låneforhold til, og etter at du har signert lånepapirene har du ikke lenger noen bruk for sammenligningstjenesten.

For låneformidlere som nettopp Compare King er selvsagt spesielt aktuelle i første del av låneprosessen. Altså når du samler inn informasjonen. Dette handler for det første om å sende inn en søknad.

For det er kun ved å sende inn en søknad om lån at du kan få reelle tall på hva det lånebeløpet du gjerne kunne tenke deg vil koste per måned.

Individuelle forskjeller

Og det er her de individuelle forskjellene kommer inn. For det nytter ikke å tenke på forbruksbankene sitt rentenivå «som sådan». For alle banker gir bare en viss pekepinn på hvilket område renten kommer til å ligge i.

«Når du har skaffet deg et par lånetilbud begynner du å se
de virkelig interessante tallene»

Renten kan også forandre seg underveis, men de forholdene som påvirker det første tilbudet du får fra en forbrukerbank er faktisk baserte på dine egne, personlige detaljer. Som for eksempel lønn, formue, annen gjeld, alder, etc.

Alle disse forholdene har betydning for det tilbudet du får.

Vi skal komme litt tilbake til akkurat hvilke krav Compare King jobber med, men det er likevel viktig at du forstår dette helt fra begynnelsen av.

Moralen er at først når du sitter med ett eller flere lånetilbud i hånden vet du hva forbrukslånet vil koste deg per måned.

Så det er viktig at du søker på flere banker på en gang, og det er jo nettopp her en tjeneste som Compare King kommer inn i bildet.

Hva gjør Compare King?

For Compare King sammenligner altså lån fra forskjellige banker.

Men vær altså klar over at vi her snakker om sammenligning av personlige tilbud som blir gitt deg, ikke fiktive lånetilbud som ikke eksisterer.

«Compare King gjør det hele enklere – men ikke umiddelbart fortere»

Og det er dette som er så fint med tjenester som nettopp Compare King. For de tar bort bryderiet en har med å fylle inn et låneskjema fem, seks, ti, tolv, eller femten ganger – alt etter som hvor mange banker en har lyst å sende søknad om lån til.

I stedet for at du skal måtte gå inn på fem, seks, eller femten forskjellige nettsider, legge igjen dine egne personlige data og klikke på «send inn», så gjør du (med Compare King og andre lånesammenlignere) bare en gang.

Og, selvsagt: Dette kan være en stor tidsbesparelse.

Selv om du også bør være klar over at selv om det tar mye kortere tid (og er enklere) å sende inn søknad om lån, så er det ikke nødvendigvis sikkert at selve låneprosessen – eller søkeprosessen – går særlig mye fortere etter dette.

For de aller fleste låneformidlere venter i minst 24 timer før de sender lånetilbudene til deg. Om du i stedet går inn på hver banks egne nettsider og søker på den måten kan dette gå mye fortere, og mange banker gir deg svar så å si umiddelbart.

Ikke alle tenker på dette når de velger å bruke en lånesammenligningstjeneste som Compare King.

Lånekalkulator Compare King

Når du går inn på nettsidene til Compare King ser du aller først en lånekalkulator. Dette er selvsagt helt normalt, og de fleste av oss er da også godt kjent med hvordan slike kalkulatorer fungerer.

«Med Compare King låner du opptil 500.000 kroner»

Du setter nemlig inn akkurat det beløpet du kunne tenke deg å låne.

Og på Compare King er lånegrensen høy, med 500.000 kroner.

Dette betyr at du på Compare King kan søke om lån opptil 500.000, uten noen form for sikkerhet.

Men om du ønsker det kan du låne så lite som 5000 kroner, så forbrukslån passer også for deg som bare trenger litt rask hjelp til en mindre, økonomisk «situasjon».

I tillegg til å sette inn det lånebeløpet du kunne tenke deg, opplyser du i lånekalkulatoren også om hvor lang løpetid du vil ha på lånet. Altså hvor lang nedbetalingstiden skal være.

Nedbetalingstid Compare King

Legg merke til at på Compare King kan du selv indikere nedbetalingstid opptil fem år. Men ikke mer. I stedet for at du selv indikerer hvor lang tid du ønsker å bruke på nedbetaling vil nemlig Compare King legge dette fritt for bankene.

Når du mottar de forskjellige lånetilbudene fra de forskjellige bankene som Compare King samarbeider med, vil du derfor også motta forslag som går på nedbetalingstid.

Noen vil synes dette er litt «kjedelig», og at det beste hadde vært om en selv kunne indikere akkurat hvor lang nedbetalingstid en vil ha. Det vil si – du kan gjøre dette opptil fem år, men ikke mer.

Compare King kaller dette selv for «fleksibel» nedbetalingstid, og om du er interessert i nedbetalingstid på over fem år er det derfor dette du velger.

Hva skjer når søknaden er sendt?

Når du har funnet et lånebeløp, og en nedbetalingstid, er det bare å klikke på knappen for «prøv tjenesten vår». Da kommer du til et meget kort og oversiktlig søknadskjema.

Der legger du inn personnummer, mobiltelefon og epost.

Altså ikke spesielt vanskelig!

«Veldig enkle og greie nettstider, inkludert lånekalkulator»

Om du vil legge til en medsøker er også dette stedet for å gjøre det. Da klikker du bare på det lille plusstegnet «jeg vil legge til medsøker».

Når dette er klart, eller du vil gå videre, klikker du bare på «neste». Og da er du allerede i god gang med søknaden. Ferdigstill skjemaet og send det inn. Da er du ferdig med første fase av lånesøkingsprosessen på Compare King.

Nå handler det om å gi Compare King opp mot 24 timer til å «samle inn» alle lånetilbudene. Dette skjer selvsagt helt automatisk, så det er ikke spesielt vanskelig eller tidkrevende for Compare King. Men selv om en eller flere av Compare King sine samarbeidende banker skulle gi tilbakemeldingen eter kortere tid vil sammenligningstjenesten likevel sitte på informasjonen til alt er kommet inn.

Mer venting?

Dette betyr altså at du faktisk må regne med å vente noe mer på svar fra banker dersom du bruker tjenester som Compare King, men de aller fleste av disse tjenestene er like på dette området.

Så det virker som om dette er helt standard måte å jobbe på.

Om du er spesielt utålmodig, eller trenger svar raskt, er det aller raskeste å sende søknadene inn selv, en etter en, på bankenes egne nettsider.

Hvilke banker jobber Compare King med?

Compare King er altså ingen bank, men en tjeneste som hjelper deg med å sende inn din lånesøknad til flere banker.

Og bare for å understreke dette enda en gang: Det er ingenting i veien for at du kan søke om lån til alle de samme bankene Compare King jobber med.

Dette gjelder følgende banker:

 • Avida Finans
 • Instabank
 • Gjensidige
 • Ikano Bank
 • Ekspress Bank
 • Easybank
 • Komplett Bank
 • My Bank
 • yA Bank
 • Blue Step Bank
 • Svea Finans
 • BB Bank ASA
 • BN Bank

Som du ser jobber Compare King for øyeblikket med 13 forskjellige banker. Dette er et ganske bra antall banker, og på listen finner du flere av de store aktørene.

Men ikke alle forbrukerbanker er med, og et par av dem som mangler er Norwegian Bank, Folkia og DNB.

Pluss flere.
Glem altså ikke at du slett ikke er sikret en komplett oversikt over absolutt alle bankene på markedet med en tjeneste som Compare King.

Hvilke krav har Compare King for forbrukslån?

Vi har snakket litt om dette, og selvsagt er det ingen forbrukslån som i dag krever sikkerhet i eiendom eller gjenstander.

Det er selvsagt en stor fordel, som sikkert har bidratt til at flere og flere undersøker muligheten for at de kan sikre seg et forbrukslån.

Når det gjelder de formelle kravene fra Compare King er det følgende:

 • Søkeren må være minst 20 år gammel
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker
 • Du må ha en brutto årsinntekt på minimum 120.000 kroner

Her er det et par ting du skal legge merke til.

For det første det at Compare King virker som en av de mest liberale låneformidlerne i markedet. Med det mener vi bare det at Compare King har ganske så lave krav i forhold til alder og inntekt.

«Du trenger ikke mer enn 120.000 kroner i årslønn»

Så rent generelt kan vi kanskje si at om du er ung og tjener lite så kan Compare King være noe for deg. Men dette er likevel ikke så veldig relevant til syvende og sist, da de aller fleste bankene som Compare King sammenligner med ikke kommer til å godta alle søkere selv om de tilfredsstiller minimumskravene – dette kommer blant annet an på lånebeløpet.

Men, igjen, den eneste måten du vil klare å få vite dette 100% sikkert er ved å prøve seg fram med en søknad.

Hvordan burde jeg gå fram?

Det beste du kan gjøre er å skaffe deg en viss oversikt over dette med forbrukslån, og markedet for forbrukslån generelt sett. Det er blant annet et poeng å få et overblikk over hvilke banker som finnes.

Skritt nummer to handler om å bli litt bedre kjent med et par, utvalgte banker.

Les gjerne en anmeldelse eller test, og dem finner du her på sidene.

«Ikke glem andre banker som kan være interessante»

Når dette er gjort kan du begynne å tenke på å benytte deg av en låneformidler. Joda, selvsagt kan du droppe egen research og hoppe rett på en tjeneste som Compare King, men glem altså ikke at du da ikke får med deg eventuelle tilbud fra banker som ikke er med i Compare King sitt samarbeid.

Noen av disse bankene kan kanskje være spesielt interessante, så om du bestemmer deg for å bruke Compare King er det beste å komplettere dette med et par egne søknader til et par av de største bankene som du ikke finner på Compare King.

Refinansiering Compare King

Fordelene med å bruke Compare King er at du på denne måten effektivt, raskt og greit sender inn 13 søknader om lån på en og samme gang. Om du klarer å supplere denne listen med lånesøknader ved også å sende inn egen-søknader til de viktigste av de andre bankene er du i god stand til å vurdere de tilbudene om lån du vil få.

Om du ønsker å bruke forbrukslånet til å refinansiere andre lån du har er det viktig at du informerer om dette på forhånd. Men dette er lett, for Compare King legger opp til dette på sitt søknadsskjema.

Du bruker pengene du låner til hva som helst, men med refinansiering ønsker bankene å vite litt mer om deg!

Konklusjon Compare King

Det fine med Compare king er at de sender inn din lånesøknad til tretten forskjellige banker. Dette er mer enn de fem, seks bankene et par andre låneformidlere nøyer seg med, og noe under de femten, seksten bankene den største låneformidleren i markedet samarbeider mer.

Vær bare klar over at det kan ta opp mot 24 timer å få svar på søknadene, og at det finnes et par interessante andre banker du burde teste ut i tillegg til den listen Compare King har.

Så suppler gjerne Compare King med et par egne søknader – da har du et godt utgangspunkt.

 

Av: Thor-Fredrik Østvang – forbrukslånjournalist. thor-fr@lån-uten-sikkerhet.net