aros finans forbrukslån

Anmeldelse av Aros Finans

4.1/5 ( 6 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse
 • Inge Lehmannsgade 10,7, DK-8000 Århus C.
Gå til nettside
Annonselenke
Beregn lån

Juster lånebeløp

50.000 kr 500.000 kr

Juster nedbetalingstid

1 år 15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Søk nå
Annonselenke
Fordeler
 • Tilbud fra 17 Banker
 • Rask behandlingstid
 • Penger på konto innen 3 dager
 • Elektronisk signering
Ulemper
Nøkkeltall
 • Beløp:
  50.000 - 500.000
 • Løpetid:
  fra 12 mnd
 • Månedlig betaling:
 • Nominell rente:
  Fra 7,9%
 • Etableringsgebyr:
  900 kr
 • Nedbetalingstid:
  Inntil 15 år
Vilkår
 • Alder:
  20 år
 • Årsinntekt:
  200 000 kr
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
 • Inkasso:
  Nei
Låneeksempel Eksempel: Eff.rente 15,8%, 65 000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92.354,-

Om Aros Finans

Aros forbrukslån – la bankene konkurrere om deg!

Aros er ikke en bank der du kan låne penger, men en tjeneste på nett som sender inn din lånesøknad til banker. La oss sjekke Aros nærmere her i denne anmeldelsen. 

Aros er enda et rart navn på en nettjeneste som har som mål å hjelpe deg med å sende lånesøknader til banker som tilbyr forbrukslån.

«Aros hjelper deg med å sende inn lånesøknad til flere forbrukerbanker»

Det finnes mange andre slike tjenester, og selv om vi i utgangspunktet synes det er virkelig gunstig å spare tid på lånesøknader – er det jo et faktum at de aller fleste nettsidene for forbrukslån gjør nettopp slike lånesøkeprosesser veldig enkle, så gevinsten er noe mindre.

Men Aros klemmer ganske bra til i markedsføringen og kommer med sloganet «La bankene konkurrere om deg». Det høres bra ut, og en fpr jo nesten følelsen av at bare du fyller ut lånesøknadsskjemaet på Aros og lar de sende dette til et visst antall banker så kommer de til å slippe alt de har i hendene for å sikre deg som kunde.

Klart, dette ville vært artig, men Aros overdriver nok litt her. Dette betyr imidlertid ikke at låneformidlere som Aros faktisk kan utgjøre en forskjell på sikt. For bankene gir ikke en og samme person annerledes betingelser fordi en bruker en, bestemt låneformidler. Når dette er sagt er det likevel store forskjeller på rentenivå. Og gebyrer kan også variere en del.

«Du sparer tid som du ellers ville brukt til å fylle ut en rekke skjema»

Glem heller ikke at bankene vurderer hver enkelt klient, og din økonomiske situasjon, samt den risikoen bankene ser på deg som lånekunde, har betydning for hvor høy renten blir.

Så at det er rom for forbedringer dersom bankene reelt sett hadde konkurrert om hver kunde, det er det ingen tvil om. Spørsmålet er om de gjør dette i praksis.

Uansett: Alle tjenester som setter fokus på forbrukerne er et gode.

Og så er det uansett veldig praktisk at tjenester som Aros sender inn lånesøknaden din til flere banker – slik at du sparer litt tid.

Hvordan fungerer Aros?

Aros fungerer på samme måte som de fleste andre liknende tjenester.

Det første du må gjøre på Aros sine nettsider er å sette inn lånebeløp og ønsket nedbetalingstid i lånekalkulatoren. Det vil si, for å forandre lånebeløpet eller nedbetalingstiden trenger du ikke bruke tastaturet i det hele tatt – det handler bare om å trekke i de sennepsgule spakene du finner på lånekalkulatoren.

«Aros sin lånekalkulator er veldig brukervennlig og enkel å forstå»

Aros samarbeider med banker der du kan låne opptil 500.000 kroner, med makstid for tilbakebetaling på 15 år.

Det er helt vanlige låne- og nedbetalingsgrenser, selv om det finnes banker som lar deg låne opptil 600.000 kroner. Om du trenger mer enn 500.000 kan du derfor ikke bruke Aros.

Men for alle andre lån kan Aros være et alternativ til å gjøre research-jobben selv. Som nevnt er ikke Aros en egen bank, men et selskap som «samarbeider» med e visst antall banker.

Det er synd at det ikke er enklere å finne den komplette listen over akkurat hvilke banker Aros samarbeider med, men denne listen inkluderer banker som:

 • Santander
 • Komplett Bank
 • MonoBank
 • Bank Norwegian

Hvilke krav har Aros til lånekundene?

Det er slett ikke mange krav til deg som ønsker å ta opp forbrukslån. Og de aller fleste lån i denne kategorien krever som kjent ikke noe sikkerhet.

Dette slo ned som en bombe da forbrukslånene først kom på markedet for noen år siden. Forbrukerne elsket denne ned-byråkratiseringen med kjappe lån, og i dag er dette med sikkerhetsløse lån blitt en norm.

«Du trenger ingen sikkerhet for å ta opp et Aros lån»

Det er fint, og det er også veldig kjekt å slippe personlige møter i banken, eller spørsmål om hva pengene skal brukes til.

Med forbrukslån slipper du alt dette.

Likevel finnes det et par krav, og på Aros setter de opp følgende krav:

 • Du må være fylt 20 år
 • Du må ha en dokumentert årslønn på minst 200.000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Men så sant disse tre relativt enkle kravene kan møtes, ja da kan du søke på forbrukslån – og sannsynligheten er stor for at du vil få tilslag på lånet.

Hvor lang tid tar det å søke om lån?

Dette er den hyggeligste delen med Aros, for det er meget raskt og lettvint å søke om lån.

Og selve prosessen tar ikke mye mer enn et par minutter. Kanskje til og med mindre.

Når søknaden er sendt inn til Aros sender de den automatisk videre til de enkelte bankene, og deretter venter Aros på svar fra dem. Det varierer litt hvor hurtig disse svarene kommer inn, og Aros venter til alle svarene på lånesøknaden din er på plass.

«Svarene kommer etter ca. 24 timer»

Det tar ca. 24 timer.

Deretter får du tilbudene på epost, og du kan bestemme deg for hvilken bank – og hvilket lånetilbud – du vil gå for. Når lånedokumentene er underskrevet tar det vanligvis ikke mer enn en dag, eller to, før du har pengene på egen konto.

Som jo er den herligste følelsen med hele låneprosessen.

Tar ting kortere tid?

Et spørsmål mange stiller seg er om det tar mye kortere tid med å bruke en låneformidler som Aros.

Og svaret er: Tja.

For det er ingen tvil om at du sparer tid på å slippe å fylle ut lånesøkerskjemaet ti, tolv ganger og deretter sende det inn til de forskjellige bankene.

Dette går utvilsomt raskere om du bruker Aros, eller en av de konkurrerende låneformidlerne.

Men det er ikke alltid sikkert at du så mottar lånetilbudet like fort med låneformidlere. Dette varierer nok noe fra låneformidler til låneformidler, men det vanlige er at en venter til alle svarene er kommet med å sende lånetilbudene til kundene – altså deg.

Så det er faktisk grunn til å tro at tjenester som Aros kanskje ikke er like hurtig med tanke på å motta alle svarene. Det raskeste, om du ser bort fra selve skjemautfyllingen, er nok å sende inn lånesøknaden selv, på hvert enkelt bank.

Men, klart, akkurat hvor mye tid du sparer på dettet er mer uklart, og det kan tenkes at det ikke er mer enn noen timer – og i enkelte tilfeller kanskje ikke noe i det hele tatt.

Hva er fordelene med Aros?

Men OK, om vi ser bort fra dette, og også fordelene som går på at du slipper å fylle ut ti, tolv forskjellige skjema for å søke lån på ti, tolv banker – er det andre fordeler med å bruke en tjeneste som Aros?

Og da er vi tilbake til hele spørsmålet om tjenester som Aros faktisk gir deg bedre vilkår enn om du søker selv.

Den eneste måten du kan finne ut av dette er ved å prøve begge deler. Men sannheten er nok at de eneste faktorene som er viktige for utregningen av rente, gebyrer og andre vilkår – handler om din egen lignete årslønn, din egen kredittverdighet, og andre økonomiske forhold – som for eksempel formue.

Refinansiering Aros lån

Det fine med forbrukslån generelt, og også alle forbrukslån som Aros formidler, er at du overhodet ikke trenger å fortelle hva du skal bruke pengene til.

I prinsippet.

For om du vil refinansiere andre lån, ja da må du opplyse om dette.

Det kan være virkelig praktisk, og også lurt økonomisk sett, å refinansiere lån – pg svært mange av de som tar opp forbrukslån gjør dette nettopp med tanke på refinansiering av andre, mindre lån.

«Refinansiering av smålån er ofte en meget god ide, som
sparer deg både for tid og penger»

Du kan refinansiere lån på opptil 500.000 kroner på Aros, men alt er underlagt analyser – så det endelige svaret har du først etter at du har søkt.

Med en god refinansiering kan du til og med spare penger. Spesielt om du har en del kredittkortlån. Det finnes dem som sier at forbrukslån er dyre affærer, men alt er relativt. Og det å sitte på kortgjeld er uansett korttenkt.

Da er forbrukslån som dem Aros videreformidler bedre.

Aros boliglån

Selv om vi allerede har nevnt at det selvsagt er tillatt å søke om lån for hva som helst, og at Aros – eller bankene Aros samarbeider med – ikke legger seg opp i dette, er det likevel verdt å nevne at det er mange nordmenn som bruker forbrukslånsom boliglån.

Dette har ikke like mye for seg i byer og tettsteder der prisene på boliger er høye, men i utkant-strøk kan 500.000 kroner få deg et godt stykke på vei.

Noen mangler kanskje akkurat et slikt beløp til å finansiere drømmeboligen, og da er selvsagt mulighetene helt åpne.

Kundeservice Aros

Aros er en tjeneste på nett som hjelper deg med å sende inn lånesøknader til en rekke banker. En tjeneste som sparer deg for tid når det gjelder å sende inn lånesøknadsskjemaet.

Det finnes likevel en rekke tilsvarende tjenester, så spørsmålet er om Aros har «noe mer» som gjør at tjeneste kan anbefales spesielt.

For eksempel meget god kundeservice?

Og det er jo naturlig at vi spør om dette, for norske forbrukere blir bare mer og mer opptatte av dette med god kundeservice og support.

«Vi savner kanskje muligheten for live chat, selv om dette ikke er en deal-breaker»

Ofte skal det ikke så mye til for å hjelpe oss på rett vei, men det er jo veldig greit om en kan komme med et raskt spørsmål på en live chat, ringe et grønt nummer, eller (til nød) sende en epost.

For dette med epost er vel blitt noe vi prøver å unngå i lengden, i hvert fall i support-øyemed. For en epost kan ta lang tid å få svar på, og – utålmodige som vi er blitt – foretrekker vi hurtige svar.

Dette burde spesielt tjenester som Aros forstå, i og med at en av de store fordelene med å bruke Aros nettopp handler om å spare tid.

Aros har dessverre ikke live chat.

Det er synd, og enste måte å komme i kontakt med dem på er ved å sende en epost. Ikke engang et eneste telefonnummer er tilgjengelig.

Og dette er et ankepunkt, for det finnes andre tjenester som er bedre med tanke på å svare hurtig på spørsmål som en måtte ha. Dette er kanskje ikke nok til å unnlate å bruke tjenesten, men om Aros skal forbedre enkelte elementer av låneformidlingsopplevelsen kunne de nok begynt her.

Konklusjon Aros forbrukslån

Aros tilbyr en tjeneste det helt klart er behov for blant norske forbrukere. Vi liker forbrukslån, men det å fylle ut skjema for hver enkelt bank er tidkrevende. Og her kommer Aros og tilsvarende tjenester inn i bildet.

I stedet for å måtte besøke en rekke forskjellige banker, fylle ut lånesøknadskjema, sende inn, vente på svar og deretter sortere ut de enkelte svarene hjelper Aros.

Det er super-enkelt å sende selve søknaden, og om prosessen etter dette ikke nødvendigvis går vesentlig mye fortere, vil det alltid være bedre å sammenligne et lånetilbud fra en bank med åtte, ni, ti eller flere andre banker.

«Sjekk Aros selv, og sammenlign denne sammenligningstjenesten med andre sammenligningstjenester!»

Om du selv må inn å søke på hver bank individuelt er det vel tvilsomt om du kommer opp i slike tall.

Og av disse grunnene fungerer tjenester som Aros bra. Men, det finnes «mange om beinet» som det heter – og om det er effektivitet du er ute etter bør du derfor finne den låneformidleren som formidler din søknad til flest banker.

Men sjekk ut Aros selv. Sidene er enkle og greie å forstå, og tjenesten er absolutt brukervennlig. OM du er interessert i å lese mer informasjon om banker og deres forbrukslån er det bare å lese videre på våre sider her, og selv om du til syvende og sist velger en låneformidler, anbefaler vi uansett at du setter av litt tid til egen research.

Det kan lønne seg på mange måter.

 

 

Av: Thor-Fredrik Østvang – forbrukslånjournalist. thor-fr@lån-uten-sikkerhet.net